CUTREMUR de 8 grade în Mexic. Cel puțin 32 persoane au murit. Doi români, prinși în mijlocul dezastrului

0 303

Ziua de vineri, 8 septembrie, va rămâne în istorie după cutremurul de 8 grade pe scara Richter care a avut loc în Mexic, scrie Evz.ro.

Un cutremur cu magnitudinea de 8 grade pe Richter a avut loc în largul coastelor Mexicului, potrivit institului american de geofizică USGS.

Evenimentul s-a produs la o adâncime de 33 de kilometric, iar urmările pot fi devastatoare. În urma seismului, a fost declanșată o alertă de tsunami pentru mai multe țări.

Cutremurul de 8 grade pe scara Richter a avut parte de mai multe replici, cea mai mare având 5,7 grade.

Enrique Pena Nieto, președintele Mexicului, a declarat că seismul a fost cel mai puternic cutremur înregistrat în această țară în ultimul secol, conform Agerpres.

MAE a oferit un comunicat prin care precizează că doi turiști români au cerut asistență consulară, aceștia fiind în siguranță în momentul de față.

Până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Ciudad de Mexico a fost înregistrată o solicitare de asistenţă consulară din partea familiei a doi turişti de cetăţenie română, aflaţi în zonă. În urma demersurilor întreprinse de celula de criză a MAE, prin misiunea diplomatică, cei doi cetăţeni români au fost identificaţi, fiind în acest moment în siguranţă.

În acest context, MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 şi 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice – 00 52 55 38 833 072.  De asemenea, date fiind evoluţia şi traiectoria, în perioada imediat următoare, a fenomenelor meteorologice generate de uraganul Irma, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români liniile telefonice ale misiunilor diplomatice implicate în gestionarea, în continuare, a acestei situaţii, în vederea solicitării de asistenţă consulară:  Ambasada României la Washington: +1 (202) 332-2392, +1 (202) 332-2935, +1 (202) 332-4858, numărul de urgenţă +1 (202) 420-8350;

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php