Înalta Curte de Justiţie din Irlanda de Nord: Statele membre UE nu sunt obligate să legifereze „căsătoria” între persoane de acelaşi sex

0 266

Sir Declan Morgan, Preşedintele Înaltei Curţi de Justiţie din Irlanda de Nord, a explicat de curând că acordarea exclusivă a dreptului la căsătorie doar cuplurilor heterosexuale nu încalcă dreptul internaţional şi niciun tratat internaţional, nu încalcă jurisprudenţa CEDO şi nici deciziile Comitetului pentru Drepturile Omului de la ONU.

Imagine similară

Şeful instituţiei nord-irlandeze a evocat o decizie a CEDO, dar si jurisprudenta CEDO, conform căreia statele membre UE pot legaliza „căsătoria” pentru cuplurile de acelaşi sex, dar nu sunt obligate să o facă, de vreme ce aceasta nu reprezintă un drept care să derive din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Căsătoria e o chestiune ce ţine, conform Sir Morgan, de competenţa guvernelor şi parlamentelor naţionale. Mai precis, de politică, am putea adăuga.

 

via Ştiri pentru viaţă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php