SUA: În Virginia a fost decretată starea de urgență locală, după ciocniri între naționaliști albi și contramanifestanți

2 346

Autoritățile din domeniul securității din Charlottesville, statul american Virginia, au declarat sâmbătă starea de urgență locală după izbucnirea unor ciocniri între naționaliști albi și manifestanți antirasiști la un miting privind înlăturarea unui monument în onoarea unui general din perioada războiului civil, informează dpa.

Oficialitățile statului Virginia au declarat ilegală demonstrația naționaliștilor albi „Unite the Right” (Uniți dreapta), după ce în urma violențelor cel puțin două persoane au fost rănite.

Naționaliștii albi au organizat mai multe mitinguri pentru a-și exprima protestul față de planurile edililor de a retrage o statuie a generalului confederat Robert E. Lee.

https://youtu.be/hVc1hvD6mCw

Starea de urgență locală vizează două jurisdicții din centrul Charlottesville, oraș universitar situat la circa 187 kilometri sud-vest de Washington. Autoritățile au avertizat cetățenii să stea departe de cele două zone unde sunt strânși militanți din ambele tabere.

Guvernatorul Terry McAuliffe a decretat la rândul său starea de urgență pentru a ajuta statul să controleze violențele din Charlottesville. Potrivit CNN, forțele Gărzii Naționale din statul Virginia au fost convocate. Decretarea stării de urgență locală permite autorităților să solicite resurse suplimentare în caz de necesitate, a scris pe Facebook departamentul de poliție din Charlottesville.

Autoritățile locale au decis recent înlăturarea statuii generalului Robert E Lee din Parcul Emancipării din Charlottesville, măsură primită deopotrivă cu aprecieri și critici din partea cetățenilor. Lee a condus armata confederată a statelor din sudul SUA în timpul războiului civil din secolul al XIX-lea. Opozanții statuii spun că aceasta amintește de unele dintre cele mai negre capitole din istoria SUA când sclavia era legală și rasismul constituia norma.

Actualizare: o mașină a intrat în mulțimea contramanifestanților provocând decesul unei persoane și alți 19 răniți.

Președintele Donald Trump a cerut sâmbătă  oprirea „desfășurării impertinente de ură, bigotism și violență din multe părți”.

https://youtu.be/qQdMcEHwBGE

 

 

sursa: Agerpres

2 Comments
  1. Ionut Moraru says

    Ce cautau gunoaiele alea de la antifa cu steagurile lor de c..at sa ii incite pe protestatri? Asta e primul lucru de condamnat si abia dupa aia restul. Au cautata scandal si violenta. Si asta au primit.

  2. Ionut Moraru says

    Si bineinteles ca Miscarea Legionara „e de vina” ptr ce s-a petrecut in SUA! Cititi amalgamul de omisiuni, adevaruri spuse pe jumatate si minciuni ordinare intitulat „Ultimile conflicte rasiste din SUA au fost inspirate de Miscarea Legionara a lui Corneliu Zelea Codreanu (search pe Google). Marfa buna ptr Florian si lipitorile care ne fura banii oficial cu ajutorul guvernului roman! Ticluita bine de jidovime si jidoviti!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php