Profesoara care creşte singură cinci copii şi a câştigat bătălia cu o multinaţională ne-a dat o lecție despre cum să învingi răul fără să te înrăiești

0 461

AlexandraNadane.ro: Profesoara care creşte singură cinci copii şi a câştigat bătălia cu o multinaţională ne-a dat o lecție despre cum să învingi răul fără să te înrăiești

Foto: Revista Avantaje

 

 

AlexandraNadane.ro, 5 august 2017

Alexandra Nadane, lidera organizaţiei Studenţi pentru viaţă, a postat pe blogul propriu o meditaţie pe marginea cazului unei profesoare de desen din Bucureşti care creşte singură cinci copii şi a fost păcălită de un angajat Telekom, compania continuând să îi bage adânc mâinile în buzunar pe baza unui contract abuziv.

Vizibilitatea poveştii sale în mass-media online a determinat Telekom (în ciuda prognosticurilor făcute de mai mulţi specialişti în drept şi în reglementarea pieţei comunicaţiilor) să îi facă dreptate profesoarei în timp record. Alexandra Nadane explică pe blogul ei, AlexandraNadane.ro, ce a impresionat-o la comportamentul Cosminei Dragomir, profesoara în cauză: „A nu transforma o problemă într-o luptă pentru distrugerea celuilalt din toate punctele de vedere sunt aspecte din acel ideal al raportării la cei care ne fac rău: «Iubiți pe vrăjmașii voștri»”. Redăm articolul mai jos.

În urmă cu o lună și ceva am scris despre o factură profund incorectă pe care Cosmina Dragomir, o mamă a cinci copii, o primise de la Telekom.

Am fost una dintre cei mulți care au simțit nevoia să ia poziție publică în ceea ce s-a întâmplat. Pe 28 iunie, Cosmina Dragomir a scris despre sprijinul pe care a început să îl primească. Ieri, 4 august, Cosmina a anunțat că a primit factura recalculată corect!

Redau mai jos cele două postări care arată bucuria unei mame  cu cinci copii când este ajutată și bucuria când, în sfârșit, a fost tratată corect de către companie. Cosmina Dragomir nu este anti-sistem, ci pro-adevăr.

Minunații mei! Update mare!!!!

Azi, înainte să plec cu un sac de griji foarte departe, am primit pe poștă factura finală de la Telekom.

Cu sprijinul inimii voastre, cu distribuirile voastre cu sutele, reacțiile voastre cu miile, ați făcut ca opinia publică să se așeze copleșitoare pe umerii companiei. Lovitura la PR a fost grozavă. O persoană foarte civilizată și răbdătoare m-a căutat regulat în acele zile pt a negocia și a mă ține la curent cu ancheta pe care o desfășoară, au convocat angajații implicați etc, …ideea e că pe factura din această dimineață apare o sumă mare cu minus 

Ați învins, minunile mele!
Diana Carmen Sava, ești cel mai puternic avocat de pe Terra! Tot ce m-ai învățat să fac și să dreg așa a fost, așa a mers!!!!

Mulțumesc, îngeri buni.

Dragi prieteni, am primit un evantai nesfârșit de daruri și feluri originale și muncite de a trimite daruri!
Le-am primit pe toate cu bucurie sau lacrimă, pe unele în brațe, pe unele în gând. M-am folosit de pomenit, de rugăciune, de mângâieri d-alea ca de copii mici, cu trup de poze deep sau linkuri cu muzica mea preferată , de umărul bun de șoptit durerea, de informații, de scurtături la a găsi legi favorabile, de consiliere de specialitate, de timpul avocaților, de sfaturi și chiar de palme sau dușul rece. Chiar și acestea din urmă ajută. Pentru că trebuie să ne întărim și să schimbăm lucrurile în bine perpetuu. Plus că trebuie în viață să învățăm a admite când suntem proști sau penibili, sau să știm a pierde un joc. Eu vă sunt recunoscătoare tuturor.

Un prieten a creat chiar o petiție online împotriva abuzurilor, în urma acestei povești: https://www.petitieonline.com/impotriva_contractelor_abuziv…
Mai multe bloguri, publicații de pe internet au preluat cele mărturisite (eu am întâlnit 5 dând doar scroll pe pagina mea) și, în curând Evenimentul Zilei va face un reportaj, o formă de manifest împotriva acestei atitudini totalitare, văzând reacțiile și destăinuirile a sute de oameni.

Singura formă de iubire primită cu sufletul, dar înapoiată cu jenă, dragoste și respect a fost oferta de a face chetă sau a primi integral suma de la un grup sau, incredibil, de câteva ori, de la un singur om! Nu știți unii de alții, ați făcut-o atât de smerit, doar pe mesaj privat sau telefon!!! Pe unii nu v-am văzut în viața mea.
Ați fost în total 97. Vă sărut unghiuțele. Îmi luam vilă la ora asta cu toate daniile voastre, preaiubiților.

Doar că din admirație pentru voi, toți minunații pământului, o să luptăm mai departe cu mijloace legale, procedurale să stopăm acest stil de abuz. Avem o mulțime de drepturi de care nu știm, și nu le folosim, pentru că am fost deposedați de ele, de ideea apelului la ele, încet și în timp, și acum ne-am trezit ca găina în curte care are aripi, dar a uitat de o eră că ar fi putut să zboare.

Eu sper să nu le confirm strategia și să nu ajung să-i alimentez!!!! Nici din bănuții din leafa mea, nici din cei din alocația copiilor mei, nici din ai voștri, nici din cei ai comunității bisericii (care m-au copleșit), nu vreau asta din principiu. Ar însemna să le dau satisfacție, să îi ajut să jubileze că ne-au frânt încă o dată. Prefer să mătur toată vara străzile, dar să nu le dau bani. De asta refuz să vă ”dau un cont”. Vă dau doar contul inimii mele, acolo puteți vărsa oricât gând bun.

Și dacă voi strânge vreodată fonduri, va fi pentru un scop mai înalt, în care cred! Atâtea lucruri faine vreau să ridic de la pământ și atâtea clișee, mai ales în educație, vreau să schimb! Și niciodată nu sunt bani! Atâtea concursuri am inițiat, și cărți am scris, în regie proprie, din economii făcute câte 10 ani… Atâtea am mai putea face, mai ales că acum ne-am strâns un grup informal de cercetare și ne completăm unii pe alții…. Avem orice, sertare cu studii, manuscrise de manuale, idei de proiecte, promisiuni de parteneriate puternice, numai bani nu sunt ))
Vă anunț cu siguranță, dacă e bine de ridicat un castel împreună! Dar unul curat, pentru noi , pentru tinerii și copiii noștri, nu pentru umflat portofele de excroci.

Vă mulțumesc tuturor, am primit Raiul cu totul!!! V-ați făcut poștașii lui Dumnezeu!

 

Aș vrea să adaug că mă bucur foarte mult nu doar pentru că s-a făcut dreptate, ci mă bucur foarte mult și pentru că în toate textele postate pe net pe această problemă care îi dinamita viața și familia, Cosmina nu s-a înrăit. A-ți păstra seninătatea, a cere ajutorul, a mulțumi celor care te sprijină, a nu transforma o problemă într-o luptă pentru distrugerea celuilalt din toate punctele de vedere sunt aspecte din acel ideal al raportării la cei care ne fac rău: „Iubiți pe vrăjmașii voștri” arătat de Mântuitorul Iisus Hristos.

Reacția Cosminei Dragomir este folositoare pentru a explica și atitudinea pe care mișcarea pro-viață o are față de toți cei implicați în avort: adevărul și dreptatea trebuie afirmate și trebuie căutate, dar fără ură, fără resentimente, fără a judeca, fără ne crede mai buni decât doctorii care fac avorturi ori bărbații care, în majoritatea cazurilor, le presează pe femei să facă avort.

 

via Ştiri pentru viaţă

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php