Italia: Premierul Matteo Renzi a anunțat că-și va prezenta demisia luni, în urma eșecului referendumului

0 345

Premierul italian, Matteo Renzi, a anunțat duminică noaptea că luni va prezenta demisia sa președintelui Sergio Mattarella, în urma eșecului de la referendumul privind reforma constituțională, transmit agențiile internaționale de presă.

Într-o declarație făcută de la sediul guvernului, Renzi a admis că „Nu” a câștigat la referendum de o manieră clară și și-a asumat responsabilitatea înfrângerii.

„Am avut milioane de voturi, dar acestea nu sunt suficiente”, a declarat premierul italian, citat de EFE.

„Experiența mea de șef al guvernului se oprește aici”, a declarat Renzi, după înfrângerea sa la referendumul privind reforma constituțională, precizând că va depune demisia, luni, la finalul unui consiliu de miniștri, transmite AFP.

EFE scria anterior că tendința arătată de primele rezultate ale numărării oficiale a voturilor de la referendumul privind reforma constituțională confirmă înfrângerea premierului italian, Matteo Renzi, notată de primele sondaje difuzate la închiderea urnelor.

Conform datelor ministerului de Interne, „Nu” obținea, la 45 de minute de la închiderea urnelor, circa 60% din voturile numărate, în timp ce tabăra „Da” se situa în jurul lui 39%.

„Nu” ar învinge în referendum, potrivit unui sondaj difuzat de canalul public de televiziune RAI, cu un minim de 54% din voturi și un maxim de 58%, în timp ce grupul privat Mediaset a situat victoria lui „Nu” la un minim de 55% și un maxim de 59%.

 

sursa: AGERPRES

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php