Vizitarea lui Moș Crăciun interzisă la o grădiniță americană în urma plîngerii unei mame evreice

2 709

O gradiniță din San Jose, California, avea o tradiție prin care, în preajma Crăciunului, copiii îi faceau o vizită lui Moș Crăciun pentru a-i livra scrisorile lor și a face o poză cu Moșul. Anul acesta mama unui copil de religie mozaică nu a vrut ca odrasla sa să participe la vizita respectivă. Dar în loc de a alege să-și țină copilul acasă în ziua în care era programată vizitarea lui Moș Crăciun, aceasta a făcut un memoriu prin care cerea conducerii școlii să anuleze cu totul vizita respectivă. Printre argumentele acesteia normal că nu au lipsit cel legat de separarea școlii de religie, echitabilitate, incluziune etc.

Mos Craciun

Faptul că a făcut cererea respectivă nu e nici o problemă, fiecare are libertatea să solicite orice îi trece prin cap. Grav e că cei din conducerea școlii au fost de acord cu punctul său de vedere și i-au dat cîștig de cauză anulînd vizitarea lui Moș Crăciun pentru toată clasa!

Normal că ceilalți părinți s-au revoltat, s-au organizat și în ziua în care era programată inițial vizita, au ales să nu-și trimită copiii la grădiniță ci să-i ducă la întîlnirea cu Moș Crăciun. Bravo lor! S-au opus elegant dictaturii minorității și au scos în evidență reaua credință a conducerii școlii.

Acum mama evreică care a provocat întregul scandal face pe victima plîngîndu-se că unele dintre celelalte mame au scos-o din lista lor de prieteni de pe Facebook și că ar fi primit chiar amenințări. Dar în ce constau amenințările? Cică una dintre celelalte mame i-ar fi spus: „Tu ai declanșat războiul împotriva Crăciunului!”. Amenințare extrem de gravă, probabil că autoritățile americane ar trebui să se autosesizeze.

de Tudor Marincu RostOnline

2 Comments
  1. ionut moraru says

    Si in final, rifka trebuia sa strige asa:….Holocau$$t! Holocau$$t!! Sari neicusorule! Mos Craciun e antisemit! Ne-a furat menora de Hanuka!

  2. Ecaterina says

    De-ar fi mai mulți părinți astfel, i-ar pune pe holoholo cu râtul în pământ. Din păcate, majoritatea este lașă. Probabil că trebuie să trecem cu toții prin iadul creație holoholo pentru a ajunge în rai. Oricum, acest moș nu este creștin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php