Rusia ameninţă cu folosirea forţei nucleare asupra Crimeei şi statelor baltice

0 312

Rusia a ameninţat că va folosi forţa nucleară pentru a-şi apăra peninsula ucraineană anexată Crimeea şi a avertizat că “aceleaşi condiţii” care au determinat-o să ia măsuri militare în Ucraina există în cele trei state baltice membre ale NATO, susţine The Independent. 

Conform notiţelor luate de un cetăţean american prezent la o întâlnire între generali ruşi şi oficiali SUA – şi văzute de ziarul The Times – Moscova a ameninţat cu un “spectru de răspunsuri ce variază de la unele nucleare la unele nemilitare” dacă NATO îşi va muta forţele în Lituania, Letonia şi Estonia. Generalii ruşi au declarat la acea întâlnire, care a avut loc în Germania luna trecută, că o încercare de a returna Crimeea Ucrainei va fi contracarată “cu forţa, incluzând prin utilizarea forţei nucleare.” Generalii ruşi au mai declarat că dacă NATO trimite arme Ucrainei această măsură va fi văzută ca “o apropiere suplimentară a NATO de graniţa rusă” şi, astfel, “poporul rus va cere un răspuns în forţă.” Generalii au adăugat că “aceleaşi condiţii care au existat în Ucraina şi au forţat Rusia să ia măsurile de acolo” există şi în cele trei state baltice unde, precum în Ucraina, trăiesc un număr semnificativ de cetăţeni care se consideră a fi etnici ruşi.

via Magazin Critic

Integral pe: epochtimes-românia.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php