Jens Stoltenberg: NATO își întărește prezența militară în Europa

0 351

Forțele militare ale NATO vor fi consolidate în perioada următoare, potrivit lui Jens Stoltenberg, secretarul general al organizației. Acesta a explicat că războiul hibrid practicat de Rusia în Ucraina nu va putea surprinde alianța militară.

Secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, a anunțat că alianța occidentală va consolida forțele sale din Europa. „Suntem pe cale să aplicăm cel mai amplu dispozitiv de apărare colectivă de după încheierea Războiului Rece”, a explicat fostul premier al Norvegiei. Oficialul NATO a mai spus că modelul de „război hibrid” aplicat în estul Ucrainei este studiat de organizație. „NATO trebuie să intensifice sistemele de alertă rapidă situaţională, pentru a şti când avem de-a face cu un atac. Tehnicile hibride încearcă să profite de orice deficienţă”, a mai spus Stoltenberg, citat de Mediafax. El a îndemnat statele membre NATO să aloce mai multe fonduri pentru Apărare, atrăgând atenția că Rusia și China își întăresc puternic forțele militare.

via Puterea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php