John McCain: Yemen, un eșec al președintelui Barack Obama

0 399

Politica externă a președintelui Barack Obama a fost criticată de mai mulți lideri republicani pentru haosul din Yemen. Avansul milițiilor houthi, sprijinite de Iran, este considerată un eșec de proporții pentru Statele Unite ale Americii.

Senatorul republican John McCain l-a criticat pe liderul de la Casa Albă, Barack Obama, pentru că a permis ca statul Yemen să ajungă sub controlul milițiilor sprijinite de Iran. El a explicat că intervenția militară a Arabiei Saudite demonstrează că statele din regiune „nu mai au încredere sau nu mai vor să acționeze împreună cu Statele Unite” și consideră că administrația Obama a trecut „de partea Iranului” prin acțiunile sale din ultima perioadă. „Liderii din regiune mi-au zis în repetate rânduri că, în opinia lor, suntem pe cale să încheiem un pact faustian cu iranienii”, a mai afirmat McCain.

Alți doi senatori republicani, Lindsey Graham și Kelly Ayotte, s-au alăturat criticilor formulate de fostul candidat în alegerile prezidențiale din Statele Unite, informează Agerpres. Graham a avertizat că absența Statelor Unite riscă să ducă la „cel mai sângeros conflict dintre sunniți și șiiți din ultimii o mie de ani”.

Arabia Saudită a strâns o coaliție internațională pentru a lansa o intervenție militară în Yemen în încercarea de a opri înaintarea milițiilor șiite houthi, susține de regimul teocratic de la Teheran.

sursa: Puterea

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php