Poliţia rutieră austriacă în alertă! Mesaje naziste codate în numerele de înmatriculare ale autoturismelor

0 426

Guvernul austriac intenţionează să interzică mesajele naziste codate de pe plăcuţele de înmatriculare personalizate, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor din această ţară.

Ministerul de resort şi o organizaţie care reprezintă victimele naţional-socialismului au primit fotografii de la cetăţenii îngrijoraţi, imagini care prezentau numere de înmatriculare ce conţineau coduri, precum cifra 88, care reprezintă salutul nazist “Heil Hitler”, relatează Agerpres, citând DPA.

Purtătoarea de cuvânt a ministerului, Andrea Heigl, a criticat însă existenţa unor astfel de mesaje, dar a recunoscut că nu există statistici referitoare la frecvenţa cu care apar astfel de combinaţii de numere printre cele 500.000 de plăcuţe de înmatriculare personalizate din Austria.

Legea care se aplică în prezent, în legătură cu plăcuţele de înmatriculare interzice deja acronimele ofensatoare sau cele care se referă la perioada nazistă, cum ar fi SS.

Amendamentul ministerului, care este programat să fie supus la vot în parlament la mijlocul anului, va interzice, de asemenea, codurile numerice reprezentând litere din alfabet, cum ar fi 18 pentru Adolf Hitler.

sursa: NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php