Încă un dosar bombă pe masa DNA! Procurorii cercetează de ce a primit Ion Ţiriac 8 milioane de euro de la ministerul condus de Elena Udrea

0 397

Ediţia germană a Huffington Post anunţa încă din octombrie 2014 că există o legătură între Ion Ţiriac şi Elena Udrea, cei doi ar fi implicaţi în dosarele Microsoft şi EADS.

Încă un dosar bombă pe masa DNA! Procurorii cercetează de ce a primit Ion Ţiriac 8 milioane de euro de la ministerul condus de Elena Udrea

Se pare că pe fir au intrat şi autorităţile române. Elena Udrea este arestată pentru 30 de zile în dosarul Microsoft, iar procurorii DNA au deschis un nou dosar în care este implicat numele său. Autorităţile cercetează modul în care au fost folosite fonduri europene pentru construcţia clubului Stejarii, anunţă ziarul Bursa.

Ion Ţiriac a deschis în decembrie 2013 complexul Stejarii Country Club, care oferă servicii integrate de sport, wellness şi relaxare, în urma unei investiţii de 18 milioane de euro, dintre care 8 milioane de euro au provenit din fonduri europene de la ministerul condus în acea vreme de Elena Udrea. Clubul, construit pe o arie de 22.000 de metri, se află în Pădurea Băneasa şi cuprinde chiar şi un teren de golf. Un abonament la acest complex costă minim 1500 lei.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală „in rem”, adică cercetează faptele semnalate pentru stabilirea vinovăţiei şi identificarea persoanelor responsabile de săvârşirea lor. O plângere a fost iniţial depusă în octombrie 2014 la Parchetul General, care şi-a declinat competenţa şi a trimis dosarul la DNA. Acuzaţiile care i se aduc Elenei Udrea în plângere este că ar fi dat fonduri europene, pe vremea când era Ministrul Dezvoltării, pentru construcţia complexului turistic şi de agrement, care nu este utilizat pentru scopul în care a fost construit – dezvoltarea turismului în zona Capitalei, ci aduce beneficii doar luxosului cartier rezidenţial Stejarii.

Un detaliu ce trebuie menţionat: Elena Udrea a fost ridicată de poliţişti chiar din locuinţa închiriată anul trecut în complexul rezidenţial deţinut de Ion Ţiriac.

Ion Ţiriac este unul dintre cei mai bogați români, fiind proprietarul unui număr mare de firme în domeniul bancar, asigurări auto. sportiv şi al transporturilor.

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php