Atacurile continuă în estul Ucrainei, după intrarea în vigoare a armistiţiului

0 378

Cinci membri ai forţelor de securitate ucrainene au fost ucişi, iar alţi 22 răniţi în lupte cu separatişti proruşi, după intrarea în vigoare a armistiţiului semnat, joi, la Minsk, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene pentru CNN, informează Mediafax.

Tiruri cu mortar au vizat zona oraşului Mariupol, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene în regiune, Dmitro Cialov.

Armistiţiul a intrat în vigoare cu peste 24 de ore în urmă, la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Armata ucraineană intenţionează, în continuare, să retragă armamentul greu de pe linia frontului, dar acest lucru nu se va întâmpla până când situaţia nu se va calma, a subliniat Cialov.

Armistiţiul este doar un prim pas către încetarea conflictului armat care devastează estul Ucrainei de zece luni, soldat cu peste 5.400 de morţi, potrivit ONU.

Însă, la 90 de minute după ce a intrat în vigoare, duminică, oficiali ucraineni au anunţat bombardamente asupra unei poziţii militare de lângă localitatea Zolote, în regiunea Lugansk.

Un pact, care include armistiţiul, a fost semnat, joi, la Minsk, în Belarus, dar comunitatea internaţională se întreabă cum va fi implementat şi dacă va dura.

Neîncrederea este puternică de ambele părţi, după ce un armistiţiu precedent, încheiat în septembrie, tot la Minsk, a fost încălcat, iar violenţele în Donbas au reizbucnit la începutul anului şi s-au intensificat.

sursa: Romania libera

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php