S.U.A.: Biden a promulgat o lege privind „căsătoriile” între persoane de acelaşi sex

0 1.196

Preş. J. Biden, un vechi susţinător al „căsătoriei” între persoanele de acelaşi sex, a semnat marţi la Casa Albă, în faţa a mii de invitaţi şi într-o atmosferă festivă, o lege care protejează uniunea persoanelor de acelaşi sex în Statele Unite, transmite agenția AFP, citată de Agerpres

În timp ce Bideu s-a aşezat apoi să semneze lege, a început să răsune hit-ul lui Lady Kaka, „Born this way”, iar Casa Albă s-a „luminat” în culorile curcubeului.

La ceremonia cu pronunţat caracter festiv şi-au făcut apariţia Cindy Lauper, care a cântat „True Colors”, şi două lesbiene, Gina şi Heidi Nortonsmith, care au depus mărturie pentru lupta de pionierat în instanţă pe care au dus-o pentru ca uniunea şi familia lor să fie recunoscute.

Legea adoptată marţi abrogă legile anterioare care defineau căsătoria ca o uniune între un bărbat şi o femeie şi interzice ofiţerilor de stare civilă, indiferent de stat, să discrimineze cuplurile „din cauza sexului, rasei, etniei sau originii acestora”.

Legea a fost adoptată în Congres de toţi aleşii demonocraţi şi de 39 de r.i.n.o., în timp ce 169 de membri ai Partidului Republican s-au opus.

via RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php