UE închide complet spațiul aerian pentru ruși. Russia Today și Sputnik, INTERZISE în UE

0 729

Președintele Comisiei Europene, Urssula von der Leyen, a declarat în această după-amiază că UE închide complet spațiul său aerian pentru aeronavele din Federația Rusă în contextul războiului din Ucraina.

„În primul rând, închidem spațiul aerian al UE pentru aeronavele deținute de Rusia, înmatriculate în Rusia sau controlate de Rusia. Acestea nu vor putea ateriza, decola sau survola teritoriul UE, inclusiv avioanele private ale oligarhilor.

În al doilea rând, vom interzice propaganda media a Kremlinului în UE. Russia Today și Sputnik, deținute de stat, și filialele lor, nu vor mai putea să-și răspândească minciunile pentru a justifica războiul lui Putin. Dezvoltăm instrumente pentru a interzice dezinformarea dăunătoare în Europa”, a declarat președinta CE, potrivit Sky News.

Președintele CE a declarat duminică că „pentru prima dată, UE va finanța achiziționarea și livrarea de arme și alte echipamente către o țară care este atacată”.

Von der Leyen a adăugat că UE îl va viza și pe președintele Bielorusiei, Alexander Lukașenko pentru sprijinirea campaniei militare pe scară largă a Rusiei în Ucraina. „Vom lovi regimul lui Lukașenko cu un nou pachet de sancțiuni”, a spus ea.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php