Donald Trump îl demite pe consilierul de securitate naţională Bolton

1 542

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a concediat consilierul de securitate naţională, John Bolton, pe fondul dezacordurilor cu privire la modul de gestionare al dosarelor importante de politică externă.

„L-am informat pe John Bolton aseară că serviciile sale nu mai sunt necesare la Casa Albă. Am fost într-un puternic dezacord cu multe dintre sugestiile sale, asemenea altora din administraţie”, a anunţat Trump marţi, adăugând că va numi un înlocuitor săptămâna viitoare.

Bolton, în vârstă de 70 de ani, a preluat postul în aprilie 2018, preluând funcţia de la H.R. McMaster, s-a aflat deseori pe poziţii divergente faţă de secretarul de stat Mike Pompeo, unul dintre principalii oameni ai lui Trump.

Pompeo a recunoscut că a avut deseori diferenţe de opinie faţă de Bolton, dar a spus reporterilor: „Nu cred că vreun lider din întreaga lume ar trebui să presupună că, dacă unii dintre noi pleacă, politica externă a preşedintelui Trump se va schimba fundamental”.

Trump a glumit uneori despre Bolton descriindu-l ca pe un împătimit de război. Potrivit unei surse din interior se pare că Bolton, a avut dese ciocniri cu ceilalţi jucători cheie din Casa Albă, în special şeful de personal al Casei Albe, Mick Mulvaney.

1 Comment
  1. ANTIPUTIN says

    Sub mustata’i afumata
    Se’ascundea o minte plata
    Un obsedat de razboaie
    Cu craniul umplut de zoaie

    Chiar si Trump parea o oaie !

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php