Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Donald Trump îl demite pe consilierul de securitate naţională Bolton

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a concediat consilierul de securitate naţională, John Bolton, pe fondul dezacordurilor cu privire la modul de gestionare al dosarelor importante de politică externă.

„L-am informat pe John Bolton aseară că serviciile sale nu mai sunt necesare la Casa Albă. Am fost într-un puternic dezacord cu multe dintre sugestiile sale, asemenea altora din administraţie”, a anunţat Trump marţi, adăugând că va numi un înlocuitor săptămâna viitoare.

Bolton, în vârstă de 70 de ani, a preluat postul în aprilie 2018, preluând funcţia de la H.R. McMaster, s-a aflat deseori pe poziţii divergente faţă de secretarul de stat Mike Pompeo, unul dintre principalii oameni ai lui Trump.

Pompeo a recunoscut că a avut deseori diferenţe de opinie faţă de Bolton, dar a spus reporterilor: „Nu cred că vreun lider din întreaga lume ar trebui să presupună că, dacă unii dintre noi pleacă, politica externă a preşedintelui Trump se va schimba fundamental”.

Trump a glumit uneori despre Bolton descriindu-l ca pe un împătimit de război. Potrivit unei surse din interior se pare că Bolton, a avut dese ciocniri cu ceilalţi jucători cheie din Casa Albă, în special şeful de personal al Casei Albe, Mick Mulvaney.

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=42428

Postat de pe 11 sept. 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Un comentariu for “Donald Trump îl demite pe consilierul de securitate naţională Bolton”

 1. ANTIPUTIN

  Sub mustata’i afumata
  Se’ascundea o minte plata
  Un obsedat de razboaie
  Cu craniul umplut de zoaie

  Chiar si Trump parea o oaie !

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php