New York: Poliția a reținut un cățărător pe Trump Tower

0 509

Poliția newyorkeză a reușit după mai bine de două ore să rețină un bărbat care a escaladat miercuri clădirea Trump Tower din districtul Manhattan, transmite Reuters.

Bărbatul, care părea să folosească ventuze și echipament de alpinism și purta un rucsac, a fost tras de polițiști printr-o fereastră în interiorul clădirii, după ce au încercat pe tot parcursul ascensiuni să îl convingă să intre de bunăvoie.

Primele mesaje despre cățărător au fost postate pe Twitter în jurul orei locale 16.00 (23.00 ora României).

Departamentul de poliție al metropolei a anunțat pe Twitter că a trimis la fața locului unitatea de operațiuni speciale și mai multe echipaje de urgență.

@NYPDSpecialops elite cops train for these kinds of things everyday. best in the world at what they do.

Pe măsură ce bărbatul se cățăra, poliția a scos din calea lui panouri mari de sticlă de pe fațada clădirii cu 57 de etaje de pe Fifth Avenue, iar polițiști echipați cu căști așteptau la ferestre și au aruncat de câteva ori o frânghie spre el. Cățărătorul și-a modificat traseul de câteva ori, aparent în încercarea de a-i ocoli.

Forțele de ordine au închis câteva străzi din jurul clădirii și au instalat o saltea pneumatică pentru amortizarea căderilor între Madison Avenue și Fifth Avenue, pe strada 56 Est.

Pe platforma YouTube, un bărbat a încărcat marți un videoclip în care i-a adresat lui Donald Trump un mesaj privind escaladarea clădirii.

În imagine, el purta un hanorac negru cu glugă, iar ochii îi erau ascunși de părul lung. El s-a autocaracterizat drept un „cercetător independent” care dorește o întâlnire cu Trump pentru a discuta o chestiune nespecificată. De asemenea, a îndemnat publicul să voteze cu omul de afaceri, care candidează la președinția Statelor Unite din partea Partidului Republican.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Anda Badea)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php