Rusia şi Turcia, din nou „la cuţite”. Un distrugător rus a tras focuri de avertisment către o navă turcă

0 430

Tensiunile dintre Rusia şi Turcia escaladează din nou, la scurt timp de la incidentul avionului de luptă rusesc doborât de forţele aeriene turceşti care a dinamitat relaţiile dintre cele două ţări.

Distrugătorul rus Smetlivi a fost nevoit să tragă focuri de avertisment pentru a evita o coliziune cu o navă turcă în Marea Egee, a anunţat Ministerul rus al Apărării, care l-a convocat pe ataşatul militar turc în urma incidentului, titrează Reuters.

Este vorba despre o navă de pescuit turcă, care a ajuns la aproximativ 500-600 de metri distanţă de distrugătorul rusesc, nu a răspuns avertismentelor iniţiale, însă şi-a schimbat imediat cursul în urma focurilor de avertisment.

Potrivit Associated Press, Ministerul rus de Externe susţine că echipajul de pe Smetlivi nu a putut să stabilească o legătură radio cu nava de pescuit turcă şi nu a răspuns nici la semnale vizuale şi rachete de semnalizare, astfel că ruşii au fost nevoiţi să recurgă la focurile de avertisment.

Incidentul, care a avut loc duminică dimineaţă, este posibil să mărească tensiunile dintre cele două naţiuni, care s-au deteriorat extrem de mult după doborârea avionului rus de vânătoare de către turci, dar şi din cauza poziţiilor adverse în ceea ce priveşte situaţia din Siria.

Preşedintele rus Vladimir Putin a numit incidentul cu avionul drept o „lovitură de cuţit în spate” şi a impus sancţiuni economice Turciei.

La începutul acestei luni, Turcia i-a reproşat Rusiei un incident în care un marinar rus a fost înfăţişat agitând un lansator de rachete pe puntea unei nave care trecea prin Istanbul.

sursa: Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php