Turcia, Erdogan și ISIS

1 642

Apar tot mai multe dovezi că organizația musulmană teroristă ISIS este ținută în viață de regimul de la Ankara a lui Recep Erdogan care visează la reîncarnarea vechiului Imperiu Otoman.

Turcia ISIS

În octombrie 2014 Joe Biden, vicepreședintele american, declara că ISIS este ținut în viață cu ajutorul Turciei care „finanțează organizația teroristă cu sute de milioane de dolari și mii de tone de armament și muniție”. La puțin timp după această declarație Biden a fost nevoit să-și ceară scuze și să retracteze declarațiile anterioare pentru a obține aprobarea lui Erdogan ca armata SUA să poată folosi baza militară de la Incirlik.

Principala sursă de venit a ISIS o constituie petrolul pe care-l extrag din regiunea Mosul. Valorificarea acestui petrol se face prin intermediul firmei de transport maritim BMZ Ltd. deținută de fiul lui Recep Erdogan, Bilal.

Gursel Tekin, vicepreședintele Partidului Poporului Republican din Turcia, spunea într-un interviu că deși președintele Erdogan susține că, în concordanță cu convențiile internaționale de transport maritim, activitățile firmei fiului său sînt perfect legale, el consideră că Bilal Erdogan este complice  al teroriștilor dar că, atîta timp cît tatăl său va fi președinte, nu i se va întîmpla nimic. Acesta mai dezvăluia în același interviu că firma BMZ Ltd, prin care ISIS exportă petrol, este o afacere de familie în care acționari sînt rude apropriate ale președintelui Erdogan.

Bilal Erdogan, fiul președintelui Turciei, s-a născut la data de 23 aprilie 1980 și și-a făcut studiile universitare în SUA. După absolvire a lucrat o perioadă ca intern la Banca Mondială. În 2006 s-a întors în Turcia unde a devenit om de afaceri fiind unul dintre cei trei acționari ai firmei BMZ Group Denizcilik.

Se poate spune că nepotismul de care suferă societatea noastră este o reminiscența a perioadei în care Imperiul Otoman influența lumea românească.

Tot în Turcia ziariștii opozanți ai regimului lui Erdogan sînt urmăriți, înregistrați, chiar arestați și anchetați pentru opiniile lor în timp ce suporterii ISIS nu au nici o problemă în a-și face propagandă.

sursa: RostOnline

1 Comment
  1. Adrian says

    Este adevărat, mai mult ca sigur ca turcii au doborât avionul rusesc la sugestia americanilor. Curioși sa vadă care va fi reacția rușilor.
    Mi-as dori ca marea biserica SF. Sofia din Constantinopole sa se întoarcă in marea familie ortodoxă, acesta sa fie efectul final al reactiei rușilor !
    Iar osmanlâiii sa se întoarcă acolo de unde au plecat. Doamne ajută.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php