ULTIMA ORĂ: TRUMP CONDAMNAT!

0 218

Juriul l-a găsit pe Trump vinovat de toate cele 34 de acuzații de infracțiuni în procesul din New York. Prin acest verdict, Trump devine primul fost președinte care a fost condamnat pentru o infracțiune, transmite EpochTimes.

Fostul președinte Donald Trump a fost găsit vinovat pentru 34 de capete de acuzare de falsificare a registrelor de afaceri, un juriu format din 12 persoane dând verdictul în unanimitate pe 30 mai, după mai puțin de două zile de deliberare.

În timp ce verdictele au fost citite, președintele Trump a stat nemișcat, stoic, și a privit drept înainte.

Avocatul președintelui Trump a promis anterior că va face apel rapid la sentința de condamnare.

Judecătorul Juan Merchan a stabilit audierea în vederea pronunțării sentinței pentru data de 11 iulie la ora 10.00.

Verdictul vine după un proces de șase săptămâni, cu 22 de declarații ale martorilor. Argumentele finale au fost prezentate la 28 mai, iar juriul a început deliberările cu puțin înainte de prânz în ziua următoare. Procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, îl acuzase pe președintele Trump de 34 de capete de acuzare pentru falsificare de registre comerciale de gradul întâi, o infracțiune de clasa E.

Procurorii au susținut că președintele Trump a clasificat în mod fraudulos plățile de bani pentru tăcere către actrița de filme pentru adulți Stephanie Clifford, ca parte a unei încercări de a interfera cu alegerile prezidențiale din 2016.

Președintele Trump a calificat în repetate rânduri cauza penală drept persecuție politică și un act de interferență electorală. El se confruntă cu alte trei urmăriri penale în Washington, Georgia și Florida, din cauza eforturilor sale de a contesta rezultatele alegerilor din 2020 și a manipulării unor documente clasificate, mai transmite sursa citată.

„A fost un proces foarte nedrept. Nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”, a declarat președintele Trump în fața sălii de judecată din Manhattan la 19 mai, după ce juriul a început deliberarea, adăugând: „Este o zi tristă pentru America”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php