Premierul polonez Donald Tusk introduce politicile globaliste ale UE, numește un activist LGBT drept „ministru al familiei”, închide canale TV ale opoziției

0 772

Tusk va importa aceleași vechi politici nereușite ale UE în Polonia cât de repede poate.

După cum era de așteptat, după învestirea sa în calitate de prim-ministru polonez, liberalul-globalist Donald Tusk a trecut rapid la îndepărtarea țării de politicile naționaliste din ultimii 8 ani, mergând către o viziune asupra lumii așa cum este susținută de Bruxelles, notează TGP.

Portalul European Conservative a relatat: „Noul guvern globalist al Poloniei ar putea fi gata să accelereze legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex, în urma unei directive a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

CEDO, cu sediul la Strasbourg, și-a emis verdictul marți, declarând că legile poloneze actuale, care recunosc căsătoria între un bărbat și o femeie, încalcă „dreptul la respectarea vieții private și de familie” prevăzut în articolul 8 din Convenția europeană a drepturilor omului, într-o decizie de șase la unu.

[…] Nu este prima dată când CEDO este acuzată că se amestecă în treburile națiunilor suverane în jurul problemelor LGBT. În 2010, Curtea a jucat un rol esențial în forțarea guvernului italian de a recunoaște parteneriatele între persoane de același sex. Hotărârea privind parteneriatele între persoane de același sex anunțată de decizia CEDO din această săptămână ar putea fi salva de deschidere a unei serii de politici liberale care vor fi adoptate sub noul guvern Tusk. Premierul nou instalat a spus că recunoașterea LGBT ar fi o victorie simbolică majoră asupra vechiului regim PiS, în ciuda faptului că Tusk a minimizat avortul și alte probleme sociale în timpul campaniei electorale.”

Acest impuls se arată clar în alegerile pentru cabinetul său.

Ukraine Watch a relatat pe Telegram: „Agnieszka Dziemianowicz-Bąk, o susținătoare deschisă a comunității LGBT, a fost numită noul ministru al familiei și politicii sociale.

Ei bine, dacă doar recent Papa, Francisc, a permis preoților catolici să binecuvânteze cuplurile de același sex, atunci ce putem spune despre Polonia? Și, da, atenție la poziția ministrului – Familie și Politică Socială! Este ca și cum ai desemna o vulpe ca paznic al unor găini.”

Pentru a-și pune în aplicare viziunea într-o țară divizată – naționaliștii de la PiS au fost, până la urmă, cel mai votat partid – Tusk va trebui să înfrâneze criticile din mass-media, așa că a trecut la consolidarea sprijinului, zguduind presa de stat.

Unele canale și-au încetat emisia, stârnind indignarea naționaliștilor.

Bloomberg a relatat: „Ministrul Culturii, Bartłomiej Sienkiewicz, i-a demis miercuri pe directori de la instituțiile de presă publice, sfidând un grup de politicieni ai PIS care au organizat un protest toată noaptea la sediul televiziunii publice. Partidul, care a pierdut alegerile din octombrie, a declarat că decizia guvernului este ilegală. Strigătul evidențiază bătălia dificilă cu care se confruntă noul cabinet în încercarea de a inversa capturarea instituțiilor statului de către Lege și Justiție. Grupurile internaționale pentru drepturile media au acuzat în mod repetat radiodifuzorii publici polonezi de părtinire și de eșecul de a oferi acces egal opoziției pro-europene, care a câștigat în mod neașteptat alegerile în urmă cu două luni.”

Tusk s-a lăudat că va avea nevoie de „24 de ore” pentru a transforma ceea ce el a descris drept televiziunea partidului de guvernământ înapoi într-un post public.

Aproximativ o sută de politicieni PiS (Lege și Justiție) au transmis în flux din clădirea televiziunii. „Parlamentul a adoptat o rezoluție marți prin care solicită schimbări ample de personal la TV controlate de stat, posturi de radio și agenția de știri PAP. Ca răspuns, un organism național de supraveghere a presei, plin de persoane numite de Lege și Justiție, a declarat că nu există nicio bază legală pentru a face astfel de modificări”.

Fost președinte al Consiliului European, Tusk a apărut frecvent în clipuri în germană, fiind acuzat că ar face jocurile Berlinului. „‘Mass media publică, așa cum există în forma actuală, nu merită deloc să fie finanțată din buzunarul contribuabilului’, a spus Tusk. Guvernul a refuzat săptămâna aceasta să le permită reporterilor TV de stat să participe la conferința premierului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php