Prim-vicepreședinte al Senatului AUR, apel pentru punerea sub ACUZARE a lui Iliescu, pentru CRIME de ÎNALTĂ TRĂDARE a ROMÂNIEI și a POPORULUI ROMÂN

2 927

Profesorul universitar doctor Sorin Ilieșiu, prim-vicepreședinte al Senatului AUR, face astăzi un apel pentru punerea sub acuzare a fostului președinte al României, Ion Iliescu, pentru crime de înaltă trădare a României și a poporului român, transmite redacția Bugetul.ro.

Apelul profesorului Sorin Ilieșiu i se adresează premierului României și președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Apel pentru punerea sub acuzare a fostului președinte Ion Iliescu pentru crime de Înaltă Trădare a României și a poporului român

D-lui premier Marcel Ciolacu, președintele PSD, copreședintele coaliției de guvernare

Domnule președinte al PSD Marcel Ciolacu, vă scriu în calitate de prim-vicepreședinte al Senatului AUR, partid prezidat de George Simion cu care am colaborat începând din anul 2006.

Subliniez că George Simion a semnat Apelul către criminali pe care l-am scris în anul 2010. Apelul a fost adresat colegului dvs Ion Iliescu și celorlalți autori ai genocidului fratricid din 22-30 decembrie 1989. Adresanții au ignorat Apelul, dar nu l-am scris degeaba având în vedere că multe din ideile Apelului au fost preluate de procurorul Cătălin Ranco Pițu, autorul rechizitoriului prin care Ion Iliescu și ceilalți inculpați au fost trimiși în judecată.

Vă propun, domnule președinte Ciolacu, să recitiți Apelul și să reflectați la participarea dvs la „revoluția” de la Buzău din 22-30 decembrie 1989.

Iată textul Apelului către criminali, publicat în 23 mai 2010:

„Căiți-vă măcar după 20 de ani! Ați comis, fără vreo remușcare, crime în serie. Crime istorice. Inclusiv un genocid și un fratricid. Ați ucis România euforică abia născută. În seara de 22 decembrie 1989 ați proslăvit comunismul de la tribuna revoluției anticomuniste. În replică, sutele de mii de oameni care l-au izgonit pe Ceaușescu au scandat: «Jos comunismul!» și «Fără comuniști!». După câteva minute, pentru a vă salva și pentru a uzurpa puterea, ați declanșat genocidul neocomunist și ați transformat revoluția anticomunistă în contrarevoluție neocomunistă. Apoi v-ați preschimbat «certificatul» de contrarevoluționar în cel de revoluționar. Ați apreciat fratricidul ca fiind cea mai înaltă virtute, numindu-i miniștri pe dirijorii masacrului de la Timișoara (Stănculescu și Chițac) și răsplătindu-i cu gradul de general pe cei mai zeloși măcelari ai poporului român.

Ați cumpărat tăcerea martorilor, iar pe cei care nu erau de vânzare i-ați asasinat. Pentru a nu fi judecați, ați vândut aproape pe gratis ceea ce nu era al vostru, adică tot ce se putea vinde din România. Chiar și România. Ați corupt Justiția să închidă ochii la crimele voastre, față de care pălesc orice infracțiuni. Ați făcut din țara noastră edenul infractorilor. Ați înlocuit fraternitatea cu fratricidul. După ce ați ctitorit România fratricidă, v-ați cocoțat în fruntea ei, peste victime, le-ați mâncat coliva, v-ați proclamat inocența, v-ați decretat emanați ai Revoluției și salvatori ai națiunii, apoi v-ați negociat imunitatea și impunitatea.

Ați inventat cel mai abject «bal mascat»: cel în care sub masca înalților demnitari ricanează autori de genocide și fratricide nejudecate și nepedepsite, care dau lecții de morală propriilor victime. Laolaltă cu victimele, ați ucis și statul de drept înainte să se nască, de dragul statului de nedrept, cel criptocomunist. Ați sacrificat România și poporul român. Sunteți vinovați și pentru paricid.

V-ați omorât părinții adoptivi, Nicolae și Elena Ceaușescu. Dar nu ați trădat comunismul. L-ați salvat prin genocid și l-ați mascat în criptocomunism.

Domnule Iliescu, ați comis – fără vreo remușcare – crime istorice, crime în serie. Asemenea lui Stalin, ați recurs la genocid împotriva propriului popor; prin fratricidul din iunie 1990, v-ați înfrățit cu Deng Xiaoping; ați fost inspiratorul lui Miloșevici, prin violențele etnice de la Târgu-Mureș, din martie 1990; ați devenit maestrul lui Voronin în aprilie 2009, când Chișinăul s-a înfrățit cu Bucureștiul. În fratricid*. Căiți-vă măcar după 20 de ani!”

*Referire la reprimarea violentă din aprilie 2009 a protestelor tinerilor anticomuniști din Rep.Moldova de către președintele comunist al acesteia, Vladimir Voronin.

Domnule președinte Ciolacu,

Având în vedere că se împlinesc 34 de ani de la revoluția anticomunistă din decembrie 1989, preschimbată de Ion Iliescu în contrarevoluție odată cu lovitura de stat dată în 22 decembrie 1989, și, de asemenea, luând în considerare acuzațiile aduse inculpatului Ion Iliescu prin Rechizitoriul elaborat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, vă solicităm să susțineți punerea sub acuzare a fostului președinte Ion Iliescu pentru crime de Înaltă Trădare a României și a poporului român.

Sperăm că față de prezenta solicitare veți lua o decizie obiectivă și că nu veți ține cont de faptul că Ion Iliescu vă e coleg în PSD, că timp de un sfert de secol v-a fost lider, model politic și președinte de onoare, și, mai ales, că ați participat la „revoluția” de la Buzău survenită după lovitura de stat dată de inculpat, fapt pentru care acesta v-a acordat un certificat de revoluționar datorită căruia ați beneficiat de privilegii financiare și imobiliare.

Iată crimele de Înaltă Trădare — legate de evenimentele din decembrie 1989 —, crime pentru care Ion Iliescu trebuie judecat în procedură de urgență:

1). Subminarea revoluției anticomuniste din decembrie 1989 și preschimbarea ei, conform Rechizitoriului, în contrarevoluție neocomunistră filosovietică. În 22 dec.1989, Ion Iliescu a preluat puterea prin lovitură de stat, iar în seara aceleași zile a respins dezideratul antisovietic exprimat de Frontul Democratic Român în Proclamația de la Timișoara din 20-21 dec.1989, deziderat care proclama scoaterea României din organizațiile internaționale conduse de Moscova: Tratatul de la Varșovia și Consiliul de Ajutor Economic Reciproc. Astfel, în 22 dec.1989, Ion Iliescu a citit în direct, la postul național de televiziune, Comunicatul către Țară în care a impus acest articol: „Vom respecta angajamentele internaționale ale României și, în primul rând, cele privitoare la Tratatul de la Varșovia”. Mai mult decât atât: în 23 dec.1989 Ion Iliescu a solicitat intrarea trupelor sovietice pe teritoriul României pentru a ajuta în lupta contra așa-zișilor „teroriști securiști” pe care chiar el i-a inventat și care, conform Rechizitoriului, acționau la comanda lui. Din fericire, solicitarea a fost respinsă de șeful Marelui Stat Major al Armatei Române, generalul Gușă. Ulterior, în aprilie 1991, pentru a subordona România Uniunii Sovietice, Ion Iliescu, spre deosebire de toți ceilalți lideri ai fostelor țări comuniste, a semnat la Moscova un tratat de vasalitate cu Uniunea Sovietică care făcea imposibilă atât reîntregirea României cu Basarabia și nordul Bucovinei, cât și aderarea României la NATO. Din fericire, Parlamentul României nu a ratificat tratatul.

2). A doua crimă de Înaltă Trădare înfăptuită de Ion Iliescu este genocidul fratricid cu 857 de morți, înfăptuit în perioada 22-30 decembrie 1989. Cităm din Rechizitoriul publicat în 29 iulie 2022:

„Ion Iliescu a desfășurat o activitate sistematică și generalizată de dezinformare a populației României și a opiniei publice internaționale cu privire la existența unor forțe contrarevoluționare securist-teroriste și necesitatea lichidării acestora, acționând în mod direct și nemijlocit, la generarea și amplificarea unei psihoze securist-teroriste, cu scopul de a-și asigura, în contextul Revoluției române, accederea la putere, menținerea și consolidarea puterii politice în stat, precum și legitimarea în fața opiniei publice. /…/ Este responsabil penal pentru infracțiunile comise de militarii cu funcții superioare de comandă, aflați sub autoritatea și controlul său efective. /…/ …A determinat, în mod direct și nemijlocit … crearea premiselor care au stat la baza numeroaselor situații de foc fratricid între cadrele MApN, cadrele MI-DSS (n.r.: respectiv între cadrele Armatei și cadrele Securității trecute sub comanda Armatei), Gărzile Patriotice și civilii înarmați, survenite începând cu seara zilei de 22 dec.1989, psihoza securist-teroristă fiind cauza tragediilor existente începând cu acest moment. /…/ Focul fratricid, tragerile haotice, consumul uriaș de muniție, au fost efecte directe ale instaurării psihozei securist-teroriste. /…/ Nu există probe apte să demonstreze că în intervalul 22-30 dec. 1989 au existat teroriști… /…/ Faptele inculpatului Iliescu Ion … au avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situații de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22-30 dec. 1989, au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internațional și 409 cazuri de suferințe mari, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunilor contra umanității… /…/ Aceleași fapte ale inculpatului Iliescu Ion au generat … o stare de pericol iminent și grav pentru existența unei părți însemnate a populației civile de pe întregul teritoriu al României.”

Domnule președinte al PSD Marcel Ciolacu,

Cu câteva zile în urmă, în 22 nov. 2023, ați declarat: „Pe lângă datoria morală pe care o avem față de toate victimele inocente care și-au pierdut viața și față de cei care, la Revoluția de la 1989, s-au jertfit în numele unui ideal, ne revine datoria de a nu permite distorsionarea faptelor trecutului și de a promova adevărul istoric.” Domnule președinte Ciolacu, de ce nu vă faceți „datoria de a nu permite distorsionarea faptelor trecutului și de a promova adevărul istoric”? Adică de ce nu spuneți adevărul că Ion Iliescu este responsabil pentru „victimele inocente” înregistrate în perioada 22-30 decembrie 1989: 857 decese, 2.382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate  și 409 cazuri de suferințe mari, conform Rechizitoriul pe care, evident, l-ați citit și recitit în calitate de revoluționar și de coleg al inculpatului.

Pe de altă parte, cum e posibil, domnule președinte Ciolacu, să faceți afirmații precum acestea: „Ion Iliescu a reprezentat un simbol și pentru PSD, și pentru România, și pentru democrația din România”,  „Democrația în România există, în principal, datorită lui Ion Iliescu”?

Mai putem oare spera că veți susține corect, demn și responsabil, ca lider al țării, punerea sub acuzare a fostului președinte Ion Iliescu pentru crime de Înaltă Trădare a României și a poporului român?

București, 19 decembrie 2023

Cu convingerea că românii „se vor deștepta din somnul cel de moarte”,

Prof. Univ. Dr. Sorin Ilieșiu, Prim-vicepreședinte al Senatului AUR, reprezentant al societății civile din România între anii 1990-2012, autor al Proclamației pentru România (2005) și al Raportului pentru condamnarea regimului comunist din România ca nelegitim și criminal (2005)”.

2 Comments
  1. Colțoiu says

    Domnule Ilieșu! O luați razna rău de tot, cu afirmația că soții Ceaușescu „au fost părinții noștri adoptivi”. Poate ai dvs.? Ai mei în nici un caz! Mi-ar fi rușine cu astfel de părinți! Putrezi-le-ar oasele!
    Ca creștini, doar Dumnezeu – tatăl este tatăl nostru.

  2. Pui de Dac says

    Domnule Colțoiu,
    Mai recitiți textul dar și titlul apelului din 2010. E un apel către criminali în frunte cu Ilici. Ai lor spune că au fost părinți adoptivi Ceaușestii nu ai noștri…

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php