REVOLTA Fermierilor Germani: Străzile Berlinului BLOCATE ca PROTEST față de subvențiile tăiate din motive de ”schimbări climatice”. ”Prea mult este prea mult!”

0 565

Fermierii din întreaga Germanie au venit luni la Berlin, sute de tractoare convergând spre celebra Poartă Brandenburg a orașului sub deviza „Prea mult este prea mult!”, informează DW și DPA.

Fermierii sunt supărați pe decizia guvernului federal de a elimina subvențiile pentru motorină, precum și pe negarea scutirilor de taxe pentru achiziționarea de utilaje agricole și forestiere.

Potrivit Asociației germane a fermierilor, aceste schimbări i-ar putea costa pe fermieri până la 1 miliard de euro (aproximativ 1,1 miliarde de dolari).

Guvernul de coaliție a justificat această măsură prin necesitatea de a astupa o gaură de 17 miliarde de euro în bugetul țării pentru anul 2024, după ce Curtea Constituțională din Karlsruhe a decis că este neconstituțional ca Berlinul să realoce fonduri alocate inițial pentru ajutorul pentru coronavirus în alte scopuri.

Berlinul a declarat că decizia instanței a făcut imperios necesară reducerea subvențiilor care „dăunează climei”.

Imagini spectaculoase s-au înregistrat pe străzile Berlinului inundate de peste 4000 de tractoare și utilaje agricole. 

sursa: ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php