Revoltă împotriva migranților la Dublin, după ce un algerian a înjunghiat mai mulți copii lângă o școală

0 346

Proteste violente au erupt la Dublin, Irlanda, după ce un migrant algerian a înjunghiat mai mulți copii lângă o școală din oraș, rănind trei dintre aceștia, dintre care o fetiță este în stare gravă.

În replică, „mari grupuri de oameni” s-au strâns în Dublin și au atacat locuri unde sunt găzduiți migranți, precum Hotelul Inn Express. Acest stabiliment a fost incendiat, precum și mai multe autocare și mașini.

Protestatarii au scris „OUT” pe mașini, mesaj care s-ar traduce prin „AFARĂ” (cu migranții). S-a scandat „Scoateți-i afară”. Au existat și confruntări cu forțele de ordine.

Migrația în Irlanda, o țară cu 5,3 milioane de locuitori, a ajuns la al doilea cel mai înalt nivel în luna aprilie, după ce peste 100.000 de refugiați ucraineni au sosit în țară după invazia rusă din Ucraina.

În replică, comisarul poliției Drew Harris, i-a numit pe protestatari drept „o facțiune huliganică inspirată de ideologia extremei-drepte”. Premierul Leo Varadkar i-a numit pe revoltați „o rușine” care „nu sunt patrioți”.

Varadkhar, care este el însuși fiul unui indian, a mai spus că protestele au fost un „atac asupra societății și a statului de drept”.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php