Greta Thunberg acuzată de antisemitism

2 686

Activista Greta Thunberg a distribuit un mesaj în care acuză Israelul de „genocid” și „teroare de stat”, conform Welt.

Criticile au venit vin din partea Verzilor. FFF Germania (Fridays For Future) a luat, de asemenea, o poziție, însă nu a condamnat-o direct pe Greta Thunberg.

„Fridays For Future” (FFF), inițiat de Greta Thunberg, postase deja ceva antisemit în 2021 – filiala germană s-a distanțat la acea vreme. Acum, Greta Thunberg însuși a distribuit un apel anti-Israel pe Instagram. Acum patru zile, grupul „Palestinespeaks” a cerut o „grevă generală globală în solidaritate cu Palestina”, pe care Thunberg a distribuit-o în povestea ei de pe Instagram celor aproape 15 milioane de urmăritori.

Thunberg a împărtășit și o fotografie cu alți trei activiști de pe rețeaua X și a scris:

„Astăzi suntem solidari cu Palestina și Gaza. Lumea trebuie să-și ridice vocea și să ceară o încetare imediată a focului, dreptate și libertate pentru palestinieni și toți civilii afectați”, se arăta în mesajul Gretei.

Apelul de pe Instagram afirmă că ar trebui să se exercite presiuni asupra Occidentului pentru a-și opri „politicile rasiste” și „genocidul din Gaza”. De asemenea, susține că Israelul și Occidentul desfășoară „teroare de stat”.

Secțiunea germană din Fridays For Future a comentat vineri după-amiază postările Gretei Thunberg. Activiștii pentru climă nu au spus nimic în mod specific despre activistă și pozițiile sale.„Suntem solidari cu victimele violenței Hamas, condamnăm teroarea și sperăm că toți ostaticii se vor întoarce în siguranță”, au spus activiștii.FFF este, de asemenea, „în deplină solidaritate cu evreii care suferă de violențe antisemite în întreaga lume”.Marcel Emmerich, membru al Bundestagului din Ulm, a criticat-o dur pe Greta Thunberg într-un interviu pentru WELT:„Asemenea apeluri la solidaritate sunt în realitate solidaritate cu teroarea teribilă a Hamas”, a spus el. Emmerich este sigur că „Fridays For Future Germania va lua o poziție clară în acest caz, ca și în trecut”.

Părți ale mișcării pentru schimbările climatice se află pe „căi greșite antisemite și anti-israeliene periculoase”, a adăugat el.

„Ceva de genul acesta dăunează masiv cauzei mai multor justiții climatice”, a spus Emmerich.

„În special în acest moment, este esențial să fim solidari cu Israelul”, a adăugat el.

Securitatea Israelului nu este „negociabilă” și „teroarea Hamas trebuie condamnată în cei mai puternici termeni posibil”.

Marlene Schönberger, membru al Bundestagului Bavarez Inferior, a criticat-o, de asemnea, pe Greta Thunberg într-un interviu acordat WELT: „Fridays For Future International se menține pe linia sa antisemită”.

via R3Media

2 Comments
  1. Moraru+Ionut says

    Thunberg e scarba crescuta de Soros. Soros il uraste pe Netanyahu. Si asa a aparut mizeria asta. Thunberg, Iceberg, Carlsberg tot un drac.

  2. Moraru+Ionut says

    Liban. Cantareata crestina concerteaza in onoarea Hezbollah https://www.youtube.com/watch?v=5tFhDc5SO3c

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php