Premieră istorică în SUA: Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a fost demis. Republicanul acuzat că a semnat un pact secret cu Biden 

0 637

Este o premieră în istoria Congresului american: liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, a fost demis din funcţie marţi, victima unor certuri fratricide în cadrul partidului său, notează AFP.

După o dezbatere tensionată între conservatori, 216 aleşi au votat pentru demiterea lui, printre care opt republicani, contra 210.

Imediat după acest rezultat fără precedent, Kevin McCarthy, zâmbitor, a fost înconjurat de membri ai partidului său, care l-au îmbrăţişat şi i-au strâns mâna.

Votul deschide o perioadă de puternice turbulenţe în Camera inferioară, unde trebuie ales un înlocuitor, ceea ce se anunţă foarte complicat. El a intervenit după ce reprezentant al dreptei dure americane, Matt Gaetz, a depus o moţiune de demitere a „speakerului”, totuşi, membru al partidului său.

Acest ales din Florida l-a acuzat pe Kevin McCarthy mai ales că a negociat cu aleşii democraţi un buget provizoriu pentru finanţarea administraţiei federale, căruia mulţi conservatori i s-au opus. El a susţinut că liderul republican că a încheiat un „acord secret” cu preşedintele Joe Biden privind un posibil pachet pentru Ucraina.

Or, aripa dreaptă a Partidului Republican se opune ferm deblocării de fonduri suplimentare pentru Kiev, considerând că aceşti bani ar trebui folosiţi în schimb pentru a combate criza migratorie la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic…

via NapocaNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php