Suveranul Pontif: războiul din Ucraina este alimentat de interesele mai multor imperii

0 876

Papa Francisc a declarat într-un interviu, publicat vineri, că războiul din Ucraina este alimentat de interesele mai multor „imperii”, transmite Reuters.

Liderul Vaticanului a afirmat că acest conflict este alimentat de „interese imperiale, nu doar ale imperiului rus, ci şi ale imperiilor din alte părţi”, şi şi-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a face apel la pace.

Suveranul pontif s-a adresat televiziunii elveţiene italiene RSI, într-un interviu care urmează să fie difuzat duminică. Fragmente din el au fost publicate vineri de cotidianele italiene La Repubblica, La Stampa şi Corriere della Sera.

Francisc, care are 86 de ani iar la 13 martie se aniversează 10 ani de pontificat, a mai spus că va demisiona dacă va fi prea obosit şi îşi va pierde capacitatea de a guverna catolicismul.

Luna trecută, el spusese că demisiile papale ar trebui să aibă loc doar în circumstanţe excepţionale.

Predecesorul său, Benedict al XVI-lea, care a murit pe 31 decembrie la vârsta de 95 de ani, a devenit primul suveran pontif care a demisionat în aproximativ 600 de ani, atunci când a renunţat în 2013.

Întrebat ce l-ar putea determina să ia aceeaşi decizie de a demisiona, Francisc a spus: „O oboseală care te împiedică să vezi lucrurile clar. O lipsă de claritate, să nu mai ştii cum să evaluezi situaţiile”.

Francis a spus că îi este „un pic ruşine” să folosească un scaun cu rotile din cauza unei afecţiuni la genunchi.

„Sunt bătrân. Am mai puţină rezistenţă fizică, (problema de la) genunchi a fost o umilinţă fizică, chiar dacă recuperarea merge bine acum”, a spus el.

via Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php