„Refaceţi alegerile din Arizona”, cere Trump. Acuză probleme legate de vot în comitatul Maricopa

0 845

Al 45-lea preşedinte al SUA, Donald Trump, sugerează ca Arizona să refacă alegerile din 2022, după ce o notă a dezvăluit probleme generalizate la secţiile de votare din comitatul Maricopa în ziua alegerilor. „Aceste alegeri au fost o ruşine. Ar trebui cel puţin să refacă alegerile din Arizona”, a scris Trump într-o postare pe Truth Social pe 22 noiembrie, referindu-se la memoriul scris de avocatul Mark Sonnenklar, unul dintre cei 11 avocaţi itineranţi care au lucrat cu programul de integritate electorală al Comitetului Naţional Republican (RNC) în comitatul Maricopa.

Potrivit naraţiunii, 72 dintre cele 115 centre de votare pe care le-au vizitat avocaţii, adică 62,61%, au avut unele „probleme concrete”.

Cozile lungi au afectat în mod negativ candidaţii republicani în ziua alegerilor, potrivit documentului.

„Deoarece alegătorii republicani au fost semnificativ mai numeroşi decât alegătorii democraţi în comitat în ziua alegerilor, o astfel de suprimare a votanţilor ar fi avut un impact mult mai mare asupra numărului voturilor pentru candidaţii republicani decât asupra voturilor pentru candidaţii democraţi”, a adăugat Sonnenklar.

În plus, Sonnenklar a contestat afirmaţiile oficialilor locali potrivit cărora problemele cu imprimantele/tabulatoarele au fost rezolvate începând cu ora locală 15:00, iar impactul lor a fost „nesemnificativ”.

„În mod colectiv, eu şi ceilalţi 10 avocaţi itineranţi am raportat, de asemenea, că alegătorii au trebuit să aştepte la cozi lungi la 59 din cele 115 centre de votare pe care le-am vizitat (51,3%). În multe cazuri, alegătorii au trebuit să aştepte 1-2 ore înainte de a primi un buletin de vot pentru a vota”, a scris Sonnenklar.

„Bineînţeles că se poate presupune că mulţi alegători au refuzat să aştepte la astfel de cozi, au părăsit centrul de votare şi nu s-au mai întors să voteze ulterior”, a adăugat el.

Ca răspuns la comentariile lui Trump, candidatul republican la postul de guvernator al Arizonei, Kari Lake, a intrat pe Twitter pentru a-i mulţumi fostului preşedinte.

„Nu a fost altceva decât privarea dreptului de vot în masă pentru întreaga listă Arizona First şi pentru poporul din Arizona”, a adăugat Lake.

Arizona

În prezent, Lake este devansată de democrata Katie Hobbs cu aproximativ 17.100 de voturi, 49,7% la 50,3%, potrivit biroului secretarului de stat din Arizona.

Săptămâna trecută, Hobbs şi-a declarat victoria în această cursă, dar Lake nu a recunoscut încă victoria.

Unitatea de integritate a alegerilor din cadrul Procuraturii Generale din Arizona a trimis o scrisoare (pdf) oficialilor din comitatul Maricopa în care cere răspunsuri la „nenumăratele probleme” cu care s-au confruntat alegătorii din comitat în ziua alegerilor.

„Unitatea de integritate a alegerilor din cadrul Biroului Procurorului General al Arizonei a primit sute de plângeri referitoare la probleme legate de administrarea alegerilor generale din 2022 în comitatul Maricopa.

Aceste plângeri depăşesc simple speculaţii şi includ relatări ale martorilor de primă mână care sunt îngrijoraţi cu privire la respectarea legală de către Maricopa a legislaţiei electorale din Arizona”, a scris în scrisoare procurorul general adjunct Jennifer Wright.

Wright cere un răspuns din partea comitatului până la 28 noiembrie.

După ce scrisoarea a fost trimisă, Lake a declarat pentru Daily Mail că „va deveni guvernator”.

„Modul în care se desfăşoară alegerile în comitatul Maricopa este mai rău decât în republicile bananiere din întreaga lume”, a declarat Lake pentru publicaţie.

Pe 21 noiembrie, Lake a postat un videoclip pe Twitter, afirmând că „denunţătorii ies la iveală” în ceea ce priveşte problemele legate de vot în ziua alegerilor în comitatul Maricopa, iar avocaţii ei „lucrează cu sârguinţă pentru a aduna informaţii”.

Tot marţi, candidatul republican la funcţia de procuror general al Arizonei, Abe Hamadeh, şi RNC (Republican National Committee) au depus o acţiune în justiţie prin care contestă rezultatele preliminare ale alegerilor, susţinând că oficialii electorali au gestionat greşit alegerile de la mijlocul mandatului, potrivit The Hill.

Democratul Kris Mayes l-a devansat pe Hamadeh cu doar 510 voturi, o marjă care a declanşat o renumărare a voturilor în conformitate cu legea statului.

„Cei din Arizona cer răspunsuri şi merită transparenţă cu privire la incompetenţa crasă şi gestionarea defectuoasă a alegerilor generale de către anumiţi oficiali electorali. Nu mă voi opri din luptă până când li se va da dreptate TUTUROR alegătorilor. Ne vedem în instanţă”, a scris Hamadeh pe Twitter despre proces.

„@GOP este mândru să se alăture acestei acţiuni în justiţie. Eşecurile electorale din comitatul Maricopa au privat cetăţenii din Arizona de dreptul la vot. Vom merge în instanţă pentru a obţine răspunsurile pe care le merită alegătorii”, a scris într-o postare pe Twitter preşedintele RNC, Ronna McDaniel.

În prezent, două comitate din Arizona – comitatul Mohave şi comitatul Cochise – au decis că vor amâna certificarea rezultatelor alegerilor de la jumătatea mandatului.

via Epoch Times

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php