California a adoptat un proiect de lege care prevede descompunerea cadavrelor pentru a combate schimbările climatice

0 992

Guvernatorul demonocrat al Californiei, Gavin Newsom, a semnat un proiect de lege care permite practica descompunerii cadavrelor pentru a combate mai bine schimbările climatice, conform Breitbart.

Invocând emisiile ridicate de CO2 asociate incinerării, proiectul de lege va oferi oamenilor opțiunea ca rămășițele lor să fie supuse unui proces cunoscut sub numele de reducere organică naturală , în cazul în care nu doresc să fie îngropați sau incinerați.

„Procesul presupune plasarea cadavrului în interiorul unui container de oțel lung și reutilizabil, împreună cu așchii de lemn și flori pentru a-l aerisi – permițând microbilor și bacteriilor să descompună rămășițele.O lună mai târziu, rămășițele se vor descompune complet și vor fi transformate în pământ”, a declarat Newsom.

Se pare că actul incinerării ar fi responsabil pentru 360.000 de tone de dioxid de carbon pe an.

Membrul democrat al Adunării din California, Cristina Garcia, care este autorul proiectului de lege, a lăudat proiectul ca fiind o practică „mai ecologică” care va oferi oamenilor mai multe opțiuni pentru înmormântarea dorită. Ea a scris:

„Având în vedere că schimbările climatice și creșterea nivelului mării sunt amenințări reale la adresa mediului nostru, aceasta este o metodă alternativă de dispunere finală care nu va contribui cu emisii în atmosfera noastră. Aștept cu nerăbdare să-mi continui moștenirea de a lupta pentru un aer curat, folosind rămășițele mele reduse pentru a planta un copac”.

via ActiveNews

Foto: Suzanne Kreiter/The Boston Globe via Getty Images

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php