OMS: Accesul la avorturi sigure „salvează” vieți

0 831

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a lansat miercuri un apel în favoarea dreptului la avort, în momentul în care Curtea Supremă a Statelor Unite pare pregătită să revină asupra acestui drept la nivel federal, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Restrângerea accesului la avort nu reduce numărul de proceduri, ci determină femeile și tinerele fete să recurgă la proceduri periculoase. Accesul la avorturi sigure salvează vieți.

Femeile ar trebui să aibă întotdeauna dreptul de a alege când vine vorba de corpul și de sănătatea lor”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus pe contul său de Twitter, fără a menționa direct situația din Statele Unite unde Curtea Supremă se pregătește să anuleze decizia sa istorică din 1973 prin care a recunoscut dreptul la avort, conform unui document intern publicat luni de site-ul Politico.

OMS a lansat la începutul lunii martie noi linii directoare privind îngrijirile legate de avort, cu scopul de a proteja sănătatea femeilor și a fetelor și de a contribui la prevenirea celor peste 25 de milioane de avorturi nesigure care au loc în prezent în fiecare an în întreaga lume.

Aceste linii directoare reunesc peste 50 de recomandări referitoare la practica clinică, la furnizarea de servicii de sănătate și intervenții juridice și politice pentru a sprijini furnizarea de îngrijiri de calitate legate de avort. Potrivit OMS, avorturile realizate în condiții nesigure provoacă circa 39.000 de decese anual în întreaga lume și conduc la spitalizarea a milioane de alte femei din cauza complicațiilor.

John Roberts, judecătorul-șef al Curții Supreme a Statelor Unite, a confirmat marți autenticitatea documentului obținut pe surse de Politico care arată că instanța supremă americană a votat pentru eliminarea dreptului la avort.Scriitorul și filologul Cătălin Sturza afirmă că relativismul moral duce la monstruozități, precum „ justificarea „avortului postnatal”; uciderea copiilor după naștere, pe motiv că aceștia „nu ar avea conștiință de sine” sau „filosofia transgenderismului, care arată că nu mai există nici bărbați, nici femei, ci un număr de genuri indistincte, fiecare poate fi orice dorește și se poate redefini cum dorește în orice moment”.

via R3Media

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php