Zelenski i-a cerut lui Biden să NU îl sancționeze pe oligarhul rus Roman Abramovici, deoarece speră că acesta ar putea ajuta la medierea negocierilor de pace cu Putin

0 1.309
  • Oligarhul rus Roman Abramovici a scăpat în mare măsură de sancțiuni din partea Statelor Unite, chiar dacă Europa și Marea Britanie l-au lovit cu interdicții de călătorie și înghețarea activelor
  • Miercuri, The Wall Street Journal a relatat că Zelenski i-a cerut lui Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să amâne sancțiunile contra miliardarului rus, deoarece acesta ar putea ajuta la negocierile de pace
  • Abramovici este acuzat că are legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin
  • Reprezentantul lui Abramovici a declarat, însă, că acesta a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a promova pacea

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui american Joe Biden, într-o convorbire telefonică recentă, să nu impună sancțiuni împotriva oligarhului rus Roman Abramovici, deoarece acesta s-ar putea dovedi un intermediar util în discuțiile de pace cu Moscova, transmite Daily Mail, citând The Wall Street Journal.

În consecință, Casa Albă a convins Departamentul Trezoreriei să nu pună în aplicare planurile vizându-l pe Abramovici, alături de alți ruși bogați care au legături cu Vladimir Putin.
Aceste dezvăluiri explică modul în care unul dintre cei mai bogați oameni din lume a evitat să fie sancționat de Statele Unite, chiar dacă Marea Britanie și Uniunea Europeană i-au impus interdicții de călătorie și i-au înghețat din active.

Surse la curent cu convorbirile dintre cei doi președinți au declarat pentru ziar că Biden l-a consultat pe Zelenski referitor la o serie de sancțiuni, printre care și unele care l-ar afecta pe proprietarul, în vârstă de 55 de ani, al clubului de fotbal Chelsea. 
Casa Albă a refuzat să comenteze. „Nu vom face publice conversațiile private dintre președintele Biden și președintele Zelenski”, a declarat Emily Horne, o purtătoare de cuvânt a Consiliului Național de Securitate.
Departamentul Trezoreriei nu a răspuns la o solicitare de comentarii.  „Pentru negocieri, și în interesul reușitei acestora, nu este de folos să comentăm procesul și nici implicarea lui Abramovici”, a declarat purtătorul de cuvânt al acestuia.

„După cum am mai spus anterior, în urma mai multor solicitări, inclusiv din partea organizațiilor evreiești din Ucraina, el a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a sprijini eforturile menite să restabilească pacea cât mai curând posibil”.

via ActiveNews

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php