Israelul a respins cererile Ucrainei și Estoniei de cumpărare și folosire a programului de spionaj Pegasus

0 740

Israelul a respins cererea de cumpărare a programului spion Pegasus, de la NSO, de către Ucraina și Estonia din motive de îngrijorare pentru relațiile israelo-ruse, a informat miercuri

Ucraina și Estonia au solicitat cumpărarea programului de spionaj pentru a avea acces la telefoanele rusești, după tensiunile cu Rusia din ultimii ani.

Ministerul Apărării din Israel a vândut program mai multor guverne străine, pentru a putea fi folosit în represiunea internă, dar a decis să respingă cererile făcute din Ucraina și Estonia.

Ucraina încearcă să cumpere Pegasus de mai mulți ani, după invazia rusă a Crimeei, în 2014, dar Israelul a impus Ucrainei un embargo asupra vânzărilor de spyware, potrivit raportului.

În cazul Estoniei, potrivit raportului Times, țara era în proces de cumpărare programului Pegasus, dar un înalt oficial rus al apărării a contactat oficialii israelieni și le-a spus că Estonia a folosit programul de spionaj pe telefonul său. Israelul a blocat apoi Estonia de la folosirea sistemului.

Au existat mai mult motive de scandal cu privire la programul de spionaj Pegasus în ultimul an, după ce s-a raportat că acesta a fost folosit abuziv pentru a-i spiona pe cei pentru care nu era destinat, conform Jerusalem Post.

foto: Pexels

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php