Președintele Parlamentului European, David Sassoli a decedat

1 1.298

Președintele Parlamentului UE, David Sassoli, a murit marți dimineață după ce a fost spitalizat pentru a doua oară în ultimele 3 luni. Anunțul a fost făcut în dimineața aceasta de purtătorul său de cuvânt, Roberto Cuillo, pe Twitter:

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, s-a stins din viață la 1.15 a.m., pe 11 ianuarie, la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat”. 

Sassoli a mai fost internat la Spitalul Civil din Strasbourg la mijlocul lunii septembrie 2021 din cauza unei pneumonii, dar starea sa s-a îmbunătățit ulterior.
Social-democratul italian a fost numit președinte al Parlamentului European în iulie 2019 și se afla în ultima săptămână a mandatului său, în condițiile în care marțea viitoare Parlamentul va alege un nou președinte, întrucât a ajuns la jumătatea acestei legislaturi (2019-2024), potrivit agenției EFE, citate de Agerpres.

Pentru prima oară în istoria Parlamentului European când moare un președinte în exercițiu

Este pentru prima dată în istoria Parlamentului European când un președinte în exercițiu a murit. Astfel că, în conformitate cu Regulamentul de procedură al Parlamentului, primul vicepreședinte trebuie să exercite funcția de președinte până la alegerea unui succesor.

În acest caz, prim-vicepreședintele este Roberta Metsola din partea Partidului Popular European (PPE) din Malta, care era deja favorită pentru a câștiga postul în cadrul remanierii de săptămâna viitoare de la Strasbourg (Franța), va prelua funcția de președinte, mai transmite sursa amintită.

Sassoli avea planuri mari cu „vaccinarea” întregii Europe

Potrivit unui discurs al fostului președinte al PE din 25 februarie anul trecut, Sassoli ar fi vrut să vaccineze 70% din populația UE până la mijlocul verii trecute, conform „obiectivului” asumat și enunțat în acest discurs.„UE a arvunit 2.6 miliarde de doze de vaccin – spunea acesta -, mai mult decât suficient pentru a vaccina întreaga populației a Uniunii Europene!” 

Europarlamentarul Cristian Terheș a scris, marți, pe Facebook, că „David Sassoli era multiplu vaccinat, iar in luna septembrie 2021 a fost internat ca urmare a unei declarate pneumonii”.

În urmă cu un an, David Sassoli solicita liderilor UE să continue strategia comună în privința vaccinurilor anti-covid.

Nu ne putem întoarce la viața de dinainte de pandemie”, declara atunci David Sassoli.

1 Comment
 1. Injectia finala says

  O, ce nasol, crapat’a Sa$$ol(i)

  Vaccinatii lui, cu zambet ușor
  Il vor ingropa pe David Sa$$ol
  La PE, în subsol

  Că fu distins $ol
  Și la big pharma
  Dădea rotocol

  Dupa protocol
  Avea parasol
  Sa nu cada’n gol

  Visa un vak$in
  În aerosol
  Și mai nasol!

  Avea mare rol
  Cu festivu’i țol
  Uța în spectacol

  Iar cei vaccinați
  Erau greu sedați
  În gropi aruncați

  Și Sa$$olii toți
  Ce vaxxuri votați
  Fi’veți blestemați!

  Cumplitul Sa$$ol
  Al vieții obstacol
  Muri, ce simbol!

  N’a trăit domol
  Letalelor vaxxuri
  Fiindu’le apostol

  Acum bea alcool
  Sub negrul nămol
  Cu’un roșu diavol

  Infinit pericol
  Fu vaxxu’i-pistol
  Președinte ridicol!

  Adorat idol
  Pentru monopol
  Dar nu benevol

  Mituit oracol
  Al pharmei miracol(?)
  Iscat’a pârjol

  Verbu’i-vitriol
  Ne băga’n formol
  Sa$$olu-viol!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php