Biden a creat un adevărat haos în sistemul sanitar din SUA. Unele spitale au rămas fără personal, iar acum președintele suplimentează cu militari

0 1.443

Preș. Bideu trimite medici și asistenți militari pentru a consolida spitalele. În ultimele luni, mii de lucrători din domeniul sănătății din SUA au fost concediați pentru că au refuzat să se conformeze mandatelor de „vaccinare”, lăsând furnizorii de asistență medicală în situația de lipsă de personal

„Mobilizăm încă 1.000 de medici militari și asistenți pentru a ajuta personalul spitalelor. FEMA desfășoară sute de ambulanțe și echipaje EMS pentru a transporta pacienții. Am desfășurat deja echipe de răspuns în situații de urgență în Colorado, Michigan, Minnesota, Vermont, New Hampshire și New Mexico. Suntem gata să oferim și mai multe paturi de spital”, a precizat Bideu.

În statul New York, guvernatorul democrat Kathy Hochul a declarat stare de urgență și a chemat Garda Națională pentru a ajuta la centrele de bătrâni. Ea a adăugat că spitalele din stat cu o capacitate de peste 90% ocupată ar putea opri procedurile elective pentru a se concentra asupra coronavirus. În același timp, Biden a spus că vor fi deschise noi facilități de testare.

În urmă cu patru luni, fostul guvernator al New York-ului, Andrew Cuomo, a anunțat un mandat de „vaccinare” pentru lucrătorii din domeniul sănătății, iar cei care nu s-au conformat au fost concediați. De atunci, 31.858 de lucrători din domeniul sănătății din casele de bătrâni, spitale și alți furnizori de servicii medicale au fost concediați sau forțați să demisioneze pentru că nu au respectat mandatul de vaccinare, potrivit datelor de sănătate din New York furnizate Fox News. Numărul total de angajați inactivi din stat din cauza mandatului de vaccinare se ridica la 37.192 pe 21 decembrie 2021. Peste 2.350 de angajați au fost concediați din centrele de bătrâni pentru nerespectarea „vaccinării” obligatorii. Garda Națională din New York a desfășurat 120 de membri în 12 case de bătrâni pentru a suplimenta personalul. Asistenții medicali care au încă locuri de muncă în stat trag un semnal de alarmă cu privire la lipsa de personal de luni întregi și se pregătesc pentru o înrăutățire a situației. „Avem o lipsă masivă de asistente medicale”, a declarat Eric Smith, directorul de teren la nivel de stat al Asociației Asistentelor din Statul New York, pentru New York Daily News luna trecută.

Lipsa de personal are loc în timp ce cazurile de gripă, care au fost foarte scăzute anul trecut în timpul pandemiei, sunt în creștere, în special în Washington, D.C., New Jersey, Kansas și Indiana. În Ohio, luna aceasta, spitalele din stat au stopat mandatele de „vaccinare” obligatorie, indicând motive legale și lipsa de personal. Și guvernatorul republican Mike DeWine a activat 1.050 de membri ai Gărzii Naționale din Ohio pentru a ajuta spitalele.

„Funcționăm aproape 24 de ore pe zi și este într-adevăr o presiune pentru oamenii noștri”, a spus directorul de mass-media și relații publice al Asociației Spitalelor din Ohio, John Palmer.

Între timp, Iowa cheltuiește mai mult de 9 milioane de dolari pentru a angaja asistente medicale din afara statului, pentru a face față creșterii numărului de spitalizări.

Casa Albă nu a răspuns solicitărilor presei de a veni cu o reacție la activarea cadrelor medicale din domeniul sănătății militare, după ce mii de lucrători „nevaccinați” au fost concediați, scrie FoxNews.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php