Israel: Pașaportul sanitar EXPIRĂ după șase luni de la administrarea ultimei doze de ”vaccin”

0 1.253

În Israel, țară campioană atât la vaccinare, cât și la numărul cazurilor noi de infectări, s-a anunțat că pașaportul sanitar este valabil doar șase luni de la vaccinare, discutându-se deja despre cea de-a patra doză de ”vaccin”.

Deocamdată, guvernul a autorizat administrarea celei de-a treia doze pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 12 ani, anunță SmartRadio.

Potrivit sursei citate, Israelul, prima țară care a oferit oficial a treia doză, și-a început campania de rapel pe 1 august, valabilă atunci pentru toți cei cu vârsta peste 60 de ani. A scăzut apoi, treptat, vârsta de eligibilitate. Până duminică, peste 1,9 milioane de israelieni primiseră a treia doză.

Pașaportul de sănătate expiră după șase luni

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că pașaportul sanitar expiră la șase luni de la administrarea ultimei doze a ”vaccinului” anti-covid.

Regula, care intră în vigoare de la 1 octombrie, urmărește să îi încurajeze pe cei care au primit două doze să facă un rapel.

Ministrul Sănătății, Nitzan Horowitz, a subliniat că trebuie continuată ”vaccinarea”, dar a evitat să ofere un răspuns clar la întrebarea privind administrarea celei de-a patra doze, după șase luni.

„Este prea devreme pentru a vorbi despre sfârșitul celui de-al patrulea val”, deoarece datele arată că numărul cazurilor continuă să crească, a precizat Horowitz.

Pe de altă parte, prof. Eran Segal, consilier al guvernului, a transmis că întreaga populație eligibilă ar trebui să primească a treia doză.

Din momentul în care am înțeles că protectia vaccinului dispareceea ce trebuie făcut este să administrăm o a treia doză celor vaccinați acum cinci luni sau mai mult”, a anunțat Segal.

foto AFP

via RostOnline

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php