Trump, săgeți către Fauci și China

0 1.064

Donald Trump a declarat, pe 5 iunie, că Statele Unite şi comunitatea internaţională ar trebui să solicite despăgubiri din partea Partidului Comunist Chinez pentru daunele cauzate de p(l)andemie şi a cerut actualei administraţii americane să majoreze tarifele aplicate mărfurilor chineze la 100%, într-un discurs în cadrul căruia l-a ironizat și pe Anthony Fauci pentru numeroasele declarații contradictorii din ultimul an și a numit frauda electorală din noiembrie 2020 „crima secolului” comparând scrutinul prezidențial de anul trecut cu unul din țările din „lumea a treia”.

Al 45-lea preşedinte american a făcut remarcile la convenţia anuală a Partidului Republican din Greenville, Carolina de Nord.

„A sosit timpul ca America şi lumea să solicite despăgubiri şi să ceară socoteală Partidului Comunist Chinez. Ar trebui să declarăm cu toţii cu o singură voce că ei, China, trebuie să plătească. Trebuie să plătească”, a spus Trump. „Statele Unite ar trebui să ia imediat măsuri pentru a introduce suprataxe dure de 100% la toate mărfurile fabricate în China.”

Partidul Comunist Chinez a contribuit la generarea p(l)andemiei cel puţin pentru că a eşuat să notifice agenţia globală din domeniul sănătăţii cu privire la focarul din Wuhan, China.

Regimul comunist a băgat în carantină totală megalopolisul Wuhan pe plan intern, dar a permis zboruri internaţionale în şi din aeroporturile sale, astfel încât numeroşi chinezi au exportat virusul în toate colţurile lumii.

„Anul trecut, China a provocat daune economice estimate la 16 trilioane de dolari SUA cu un virus pe care eu îl numesc Virusul Chinei pentru că vreau să fiu exact. A luat viaţa a sute de mii de concetăţeni”, a precizat fostul preşedinte.

Trump a afirmat că p(l)andemia a modificat acordul comercial pe care îl negocia cu China. La acea vreme, administraţia sa impusese tarife semnificative asupra mărfurilor chineze, iar Partidul răspunsese cu tarife proprii. Actuala administraţie a menţinut tarifele. Trump a remarcat că, în consecinţă, „se generează miliarde şi miliarde de dolari”.

„Este pentru prima dată de mult timp când menţionez acordul comercial”, a declarat Trump. „A fost într-adevăr foarte benefic. Dar este atât de mic în comparaţie cu devastarea provocată. Ar trebui să reinvestim 100 la sută, toţi acei bani pe care îi colectăm din tarife, pentru a ajuta la readucerea, în America, a locurilor de muncă şi a fabricilor din China şi din alte locuri înapoi în marele stat Carolina de Nord, unde le este locul”.

Discursul de la Greenville a marcat a doua apariţie publică majoră a lui Trump, de când a părăsit Casa Albă în ianuarie, acesta angajându-se să rămână activ în politică și făcând aluzie și la o nouă candidatură prezidenţială în 2024.

Foto: Getty Images

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php