Trump, ultimul cartuș? Statul Texas, susținut de alte 18 state americane, cere Curții Supreme ANULAREA REZULTATELOR din patru state cheie!

0 1.950

Procesul intentat de procurorul general din statul Texas solicită Curții să ateste faptul că cele patru state disputate au organizat alegerile din 2020 într-un mod care a încălcat Constituția.

Președintele american Donald Trump a declarat, miercuri, că se va alătura acțiunii procurorului general din Texas, Ken Paxton, la Curtea Supremă, care solicită anularea rezultatelor alegerilor prezidențiale din patru state cheie: Pennsylvania, Georgia, Michigan, Wisconsin. Un număr de 18 state americane, unde Trump a cîștigat alegerile, au informat Curtea Supremă că susțin această acțiune, relatează TGP .

Trump a afirmat că, pe lângă intervenția în cazul deschis de Texas, el sau campania sa vor solicita să se alăture proceselor într-un număr de alte state, în cadrul încercărilor de inversare a rezultatelor alegerilor din 3 noiembrie.

Statele respective sunt Arizona, Missouri, Alabama, Arkansas, Florida, Indiana, Kansas, Louisiana, Mississippi, Montana, Nebraska, Dakota de Nord, Oklahoma, Carolina de Sud, Dakota de Sud, Tennessee, Utah, și West Virginia.

Vom interveni în cazul Texasului (plus multe alte state). Acesta este unul important. Țara noastră are nevoie de o victorie”, a scris Trump pe Twitter, miercuri.

Președintele republican, care a afirmat în repetate rânduri că alegerile au fost fraudate, a minimalizat refuzul Curții Supreme de a audia cazul referitor la Pennsylvania înregistrat de republicanul Mike Kelly.

Acesta nu a fost cazul meu, așa cum s-a afirmat în mod incorect. Cazul pe care îl așteaptă toată lumea este cazul cu Texas și altele numeroase care i se alătură. Este foarte solid, toate criteriile sunt îndeplinite. Cum poți să ai o președinție când marea majoritate consideră că alegerile au fost falsificate?”, a mai scris Trump pe Twitter.

Secretatul de presă al Casei Albe, Kayleigh McEnany, a scris pe Twitter că acțiunea lui Paxton este ”cel mai important și complet caz de până acum, care prezintă neregulile alegerilor din 2020”.

Paxton a solicitat marți Curții Supreme permisiunea de a-și înregistra procesul care urmărește să blocheze certificarea alegerilor în patru state cheie.
Paxton susține că blocarea certificării alegerilor este justificată din cauza unor modificări necorespunzătoare ale procedurilor de vot, efectuate în ultimul an, a tratamentului diferit față de alegătorii din zonele democrate și a neregulilor de la vot.

Acțiunea în justiție sugerează implicit că legislativele din fiecare dintre aceste state (cu majoritate republicană) ar putea să anuleze rezultatele alegerilor și apoi să numească electori favorabili lui Trump în Colegiul Electoral, forul care alege în final câștigătorul alegerilor naționale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php