Youtube începe să şteargă videoclipuri care afirmă că alegerile din S.U.A. au fost FRAUDATE!

0 1.519

Platforma Youtube a companiei Google va începe să elimine orice conţinut pe care îl consideră „înşelător”, inclusiv materialele care afirmă că alegerile americane din 3 noiembrie au fost fraudate.

Compania afirmă că va elimina videoclipurile care susţin că preşedintele Trump a câştigat ca urmare a erorilor de numărare sau a erorilor software (indiferent dacă acestea au fost prezentate ca dovezi în plângeri depuse în mai multe state).

„Ieri a expirat termenul limită de siguranţă pentru alegerile prezidenţiale din SUA şi suficiente state şi-au certificat rezultatele alegerilor pentru a determina preşedintele ales”, a declarat Youtube într-un comunicat.

Compania spune că a închis peste 8.000 de canale şi a eliminat „mii de videoclipuri legate de alegeri” referitoare la încălcarea politicilor preexistente. Peste 77% dintre acestea au fost eliminate automat înainte de a avea 100 de vizualizări.

După cum observă Bloomberg, Youtube a suspendat reţeaua de ştiri OAN afiliată cu Donald Trump şi a tăiat complet reclamele canalului pe 24 noiembrie din cauza unui videoclip postat pe canalul respectiv, care nu a putut fi vizionat public. OAN a fost împiedicată să posteze conţinut nou timp de o săptămână.

În aceeaşi zi, senatorii democraţi au cerut companiei Youtube să elimine videoclipurile care „dezinformează în legătură cu alegerile”.

Giganţii hi-tech Google, Facebook şi Twitter au fost criticaţi în numeroase cazuri pentru cenzurarea materialelor de dreapta şi favorizarea răspândirii propagandei de stânga, fenomene care au continuat şi în timpul campaniei electorale americane.

Cenzurarea materialelor transmise au determinat administraţia Trump să încerce să ridice imunitatea pe care aceste platforme sociale o au în faţa legii, privitoare la conţinutul publicat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php