Australia: Orașe întregi evacuate din cauza incendiilor. Armata intervine pentru a susține eforturile autorităților

0 1.043

Zeci de mii de turiști s-au grăbit să părăsească orașele de pe litoralul Australiei, fugind din calea focului ce se răspândește cu repeziciune, în timp ce nave militare și elicoptere desfășoară misiuni de salvare a altor mii de persoane, transmite, joi, Reuters, scrie Agerpres.


Conform sursei citate, peste 50.000 de oameni au rămas fără curent electric și unele orașe nu au avut acces la apa potabilă, după ce incendiile catastrofale s-au răspândit în regiune, pe 31 decembrie. Principalele drumuri au fost închise din cauza riscurilor de incendiu, lăsând șoferilor doar câteva rute de scăpare, ceea ce a provocat mari blocaje în trafic.

Totodată, în jurul supermarketurilor și a benzinăriilor s-au format cozi lungi, atât locuitorii, cât și turiștii dorind să se aprovizioneze pentru a se refugia în adăposturi subterane sau pentru a fugi.
Cinci elicoptere militare și doua nave se îndreaptă spre coasta de sud pentru a veni în sprijinul pompierilor, aducând provizii precum apa și motorină, dar și pentru a evacua persoanele blocate în zonă, a anunțat Forța de apărare australiană.
Alimentate de temperaturi înalte și de vânturi puternice, peste 200 de incendii se înregistrează în prezent în statele New South Wales și Victoria din sud-estul Australiei.

Incendiile din acest sezon au distrus deja aproape 1.300 de case în această regiune, 381 de locuințe de pe coasta de sud fiind mistuite numai în această săptămână.
Australia se confruntă din septembrie cu incendii violente, iar focarele au fost intensificate de condițiile meteorologice favorabile propagării flăcărilor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php