RADIOGRAFIA UNEI „REVOLUȚII”

0 531

RADIOGRAFIA UNEI „REVOLUȚII”

Vă anunț că mă retrag definitiv și pentru totdeauna din cursa prezidențială.

Scorul este 7 la 1 în favoarea adversarului. Ne aflăm în minutul 80. Mingea este la mine și pot șuta liber la poartă. Însă zidul sistemului este de nepătruns. Nici chiar eu, un optimist și un visător incurabil, nu mai cred că este posibil. Nu voi trece nici măcar de faza grupelor de calificare.

Câteva gânduri

Am intrat în această cursă în modul cel mai sincer, cu cele mai curate intenții, printr-un mesaj public. Voi ieși din această cursă, în același mod sincer, prezentându-vă o radiografie a experienței mele „prezidențiale”.

Reacția Presei

Mesajul meu a fost preluat integral de către cele două mari agenții de știri din România: Agerpres și Mediafax. Cărora le și mulțumesc. De aici a fost preluat de alte zeci de publicații. Le mulțumesc și lor. Mai multe televiziuni au făcut știre despre subiect. Doar Digi 24 a trimis un reporter la Petroșani. Mulțumesc! Și o singură televiziune locală, Mondo TV, (căreia îi mulțumesc în mod deosebit) m-a invitat în cadrul unei emisiuni transmise în direct. Nicio mare televiziune nu a avut curiozitatea de a aduce în platou un posibil candidat din popor.

Reacția mediului online

Am mizat 100 % pe reacția acestui mediu. Spuneam la început că am o singură șansă: „Mâna dreaptă să o ancorez în brațul puternic al lui Hristos și mâna stângă în brațul IUBIT AL POPORULUI”.
Care a fost reacția poporului? Au acționat…27 (două zeci și șapte de compatrioți ) din toată țara. Din 20 de milioane. Și vreo 4 din diaspora. Aceștia s-au angajat să strângă câte 10 liste de semnături. Și au și făcut-o. Vă mulțumesc din suflet pentru efort.

Suportul financiar

Nu am facut apel public pentru strângerea de fonduri necesare campaniei. Nu am făcut-o pentru a nu stârni vreo suspiciune de ordin financiar. Am mizat pe ajutorul poporului. Am primit un ajutor de la UN SINGUR ROMÂN în valoare de 2000 (două mii de lei), bani care au constituit fondul meu de campanie, folosit în mod exclusiv pe benzina și mâncare. De dormit am dormit în mașină, la cort, la prieteni și neamuri. Îți mulțumesc din suflet S.S. pentru acești bani. Dumnezeu să-ți întoarcă înzecit.

Suportul Asociațiilor si a ONG-urilor

O SINGURĂ asociație mi-a acordat sprijinul: Veteranmont România cu sediul central la Craiova. Vă mulțumesc din suflet oameni frumoși.

Suportul partidelor politice

Am fost contactat de către „locotenenții” a trei formațiuni politice. Cu propuneri de colaborare și de sprijin reciproc. Dar să le luăm pe rând.

Prima mișcare politică tocmai ce urma să se constituie în partid politic. Și deși mișcarea nu avea un candidat propriu la prezidențiale, deși împărtășim multe lucruri importante, nu a dat curs dorinței unui sprijin declarativ și concret. Și deși am fost prezent în sala unde s-a constituit partidul, s-a ratat un moment istoric. Acela ca în primul minut dupa constituire, partidul să aibă și o primă acțiune politică: sprijinul pentru un candidat independent.

Al doilea partid, pentru prima dată în istoria lui nu și-a desemnat un candidat propriu pentru prezidențiale. Și le-a placut tare mult de mine și au dorit să-i reprezint. Și mie mi-a placut de ei iar discuțiile cu președintele partidului au fost foarte constructive și instructive. Am regasit în doctrina partidului multe lucruri pe care eu le cred. Însă…conditia de susținere a fost clară: să-i reprezint. Ceea ce ducea la o pierdere a independenței mele. Aproape că m-ar fi susținut și fără să-i reprezint. Dar în acest caz membri partidului nu puteau să fie prezenți în secțiile de votare. Prin urmare, membri nu puteau să răspundă cu zel directivei de partid.

Reprezentanții celui de-al treilea partid mi-au spus că „sunt singurul în care au încredere” și că în proporție de 99 la sută mă vor susține. Deși partidul este la un procent de sub 1 % aș fi fost dispus să preiau 5 % din doctrina interesantă a acestuia. Pentru ca este interesantă pe alocuri. Numai ca în ziua în care au anunțat candidatul pe care-l vor susține …au rostit un alt nume. Asa este în politică .

Bariera Sistemului – Zidul de 200 de mii de semnături

Este o cifră uriașă. Deloc accesibilă unui candidat independent. Tind să cred că această cifră a fost dimensionată în mod intenționat ca doar o structură mare de partid să o poată atinge. Am strans 1247 de semnături.

Oamenii pot fi motivați de trei lucruri:

1-ordin de partid
2-să o facă din suflet
3-să fie plătiți

Prima varianta este exclusă. Ca independent nu am avut o structură de partid.

continuare articolului aici Iancu Avram

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php