Ciracii lui Soros o amenință pe regina Marii Britanii! Se cere abolirea monarhiei!

0 400

Dacă Reginei i se cere să ajute, ar face bine să-și amintească că istoria nu-i tratează prea amabil pe suveranii care ajută sau obțin suspendarea democrației”.

Imagini pentru Best for Britain

Acesta este avertismentul întunecat lansat pe twitter de grupul „Best for Britain” sponsorizat de controversatul miliardar american George Soros. Totul a pornit de la cererea de suspendare temporară a activității Parlamentului pe care premierul Boris Johnson a adresat-o suveranei, pentru a putea să-și respecte promisiunea de a scoate țara din UE pe 31 octombrie 2019.

Furioși că planurile lor de a bloca Brexit-ul eșuează, adepții rămânerii în Uniunea Europeană au trecut la amenințări străvezii. Conform site-ului de dreapta breitbart. com, mesajul postat de „best for Britain” reprezintă o referire clară la soarta regelui Carol I Stuart, care a fost judecat, condamnat la moarte și decapitat pe 30 ianuarie 1649 după ce a pierdut lungul război purtat împotriva Parlamentului.

Amenințări la adresa reginei Elisabeta a II-a s-au auzit, însă, și în Parlament. Potrivit ziarului britanic express.co.uk, deputata Kate Osamor a scris pe rețelele de socializare: „Regina ar trebui să-și aducă aminte ce i s-a întâmplat vărului ei Tino, fostul rege al Greciei, atunci când a sprijiit o lovitură de stat a dreptei! Monarhia a fost desființată! Deputata laburistă Kate Osamor este cunoscută, de altfel, pentru ieșirile ei necontrolate. Nu cu mult timp în urmă a amenințat un ziarist că o să-i spargă fața. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că a folosit o coală cu antetul Camerei Comunelor pentru a-i cere unui judecător să nu-i închidă fiul pentru trafic de droguri.

Scandalul provocat atunci a silito pe deputata de culoare să demisioneze din poziția pe care o avea în guvernul-fantomă pregătit de laburiști pentru eventualitatea că ar ajunge la putere, dar nu și locul din Camera Comunelor. Dincolo de atacurile mai mult sau mai puțin voalate dezlănțuite la adresa suveranei, Elisabeta a II-a nu a făcut, totuși, decât să respecte regula de bază după care se conduce monarhia britanică-Regele (regina) domnește, dar nu guvernează. Cu alte cuvinte, aprobarea cererii premierului Boris Johnson a fost doar un act formal.

Asta ca să nu mai vorbim de faptul că nici nu se poate pune problema vreunei lovituri de stat… Referindu-se la suspendarea temporară a activității Parlamentului, cunoscutul jurist constituțional A.V. Dicey a fost foarte clar : „Camera (Comunelor n.r.) poate fi lipsită de putere, în conformitate cu regulile constituționale (atunci când n.r.) există motive corecte de a presupune că opinia Camerei nu este opinia alegătorilor”. Cum votul la referendumul pentru Brexit a fost clar (ca și sondajele de opinie actuale care arată că majoritatea sprijină ieșirea din UE), nu Boris Johnson este cel care pregătește o lovitură de stat, ci cei care încearcă pe orice cale să blocheze voința britanicilor.

 

de Ovidiu Drugă Evz.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php