Vasile Bănescu, despre legalizarea prostituției: O maladie nu se vindecă denumind-o „stare de sănătate”

0 531
Antidotul la fenomenul crunt al traficului de persoane nu poate fi legalizarea unui alt rău nu mai puțin pur (prostituția), a precizat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, într-un punct de vedere personal remis ActiveNews, ca reacție la propunerea fostului președinte Traian Băsescu privind legalizarea prostituției.
Vasile Bănescu a subliniat că pledarea pentru legalizarea prostituției coincide cu exprimarea unui crez personal contrar Crezului creștin universal și celei mai înalte viziuni antropologice asupra femeii.
Redăm integral punctul de vedere personal al lui Vasile Bănescu față de propunerea privind legalizarea prostituției:
”Antidotul la fenomenul crunt al traficului de persoane (un rău pur, perpetuat în contextul erodării autorității în spațiul public, al subminării ideologice a valorilor morale și al refluxului severității necesar punitive față de criminalitate în numele mincinos al toleranței) nu poate fi legalizarea unui alt rău nu mai puțin pur (prostituția).
A fi legal nu mai coincide de mult în mod subînțeles cu a fi moral. E cel puțin nerealist să crezi că împingerea formală în „legalitate” a unor rele sociale le transformă pe acestea în  contrariul lor.
Pledarea pentru legalizarea prostituției (conținutul termenului nu poate fi nicicând îmblânzit) coincide cu exprimarea unui crez personal contrar Crezului creștin universal și celei mai înalte viziuni antropologice asupra femeii.
Ameliorarea și vindecarea oricărei suferințe/ maladii morale a organismului social nu se poate realiza prin recunoașterea unui nefiresc statut de legalitate a acesteia, ci prin consolidarea sistemului de Educație fondat pe rigoare, efort intelectual și disciplină formatoare, prin adecvarea realistă a acestuia la valorile concrete ale autenticului creștinism dătător de viață comunitară și de ordine morală. În absența acesteia orice societate intră într-o derivă  periculoasă și într-o stare de confuzie spirituală adânc destramătoare.
Răul din registrul personal sau social poate fi convertit în bine doar pe calea nobilă a educației persoanei umane, prin luptă cu sinele egoist ispitit constant de pervertire, nu pe scurtatura dezonorantă a numirii răului „bine”, iluzionându-ne că acesta din urmă se naște și crește în altă parte decât în inima noastră.
Cui folosește aceasta ipotetica legalizare? Ca în niciun caz victimelor si părților slabe din acest fenomen, anume femeile; ci negustorilor de carne vie si clienților acestora”, a spus Vasile Bănescu într-un punct de vedere personal față de propunerea privind legalizarea prostituției.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php