Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

SUA ameninţă că îşi va retrage trupele din Germania

Ambasadorul american în Germania, Richard Grenell, şi-a reluat criticile la adresa Berlinului pentru eşecul acestuia de a atinge nivelul de 2% din PIB-ul ţării pentru cheltuielile cu apărarea. El a lăudat ideea preşedintelui american Donald Trump de a reamplasa trupele din Germania în Polonia şi a insistat că este timpul ca Berlinul să plătească pentru propria sa apărare.

Guvernul german a refuzat să comenteze pe tema dezbaterilor legate de mutarea trupelor americane din Germania. Totuşi, după remarcile făcute de Grenell, ministerul german al apărării a subliniat că prezenţa americanilor în Germania este importantă pentru statul UE.

După cum a relatat ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, costul desfăşurării trupelor americane este acoperit în prezent în principal de armata SUA, deşi guvernul german alocă anual aproximativ 50 milioane de euro. În plus, Germania a trecut peste o sută de proprietăţi pe numele forţelor armate americane fără niciun cost, ceea ce a scutit SUA o sumă aproximativă de 600 milioane de euro pe an.

Dezbaterile au fost declanşate de remarcile făcute de Grenell, care a criticat aspru cheltuielile militare ale Germaniei, pretinzând că Berlinul abuzează de prietenia sa cu Washingtonul.

„Este cu adevărat insultător să se aştepte de la contribuabilii americani să plătească pentru cei peste 50.000 de soldaţi americani din Germania, în timp ce germanii îşi folosesc surplusul comercial în scopuri domestice”, a precizat Grenell.

Deşi Germania a anunţat planuri pentru a-şi creşte cheltuielile militare la 1,35% din PIB în 2019 şi că speră să ridice procentul la 1,5% în 2023, totuşi încă îi lipsesc planurile pentru a ajunge la pragul de 2% stabilit de membrii NATO în 2014.

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=41697

Postat de pe 11 aug. 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php