Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Matteo Salvini, replică pentru Richard Gere, preocupat de soarta migranților: „Să îi ducă pe toți cu avionul lui privat în vilele de la Hollywood”

Ministrul italian de interne Matteo Salvini i-a transmis sâmbătă actorului american Richard Gere să-i găzduiască „în vilele sale” pe cei 160 de migranți aflați la bordul unei nave care aparține ong-ului spaniol Open Arms și care așteaptă ca o țară europeană să le permită accesul într-un port sigur, informează EFE, citată de Agerpres.

Nava organizației se află de 10 zile în Marea Mediterană și a solicitat în repetate rânduri autorizația de a-i debarca pe migranții aflați la bordul său. În total sunt 160 de migranți salvați în trei operațiuni distincte: la 1 august au fost salvate de pe mare 55 de persoane, la 2 august alte 69 (din care trei femei au fost evacuate a doua zi din motive de sănătate) și sâmbătă dimineața alte 39 de persoane.
Actorul american a vizitat vineri ambarcațiunea, aflată în ape internaționale, în largul insulei Lampedusa (sudul Italiei), pentru a aduce provizii și a-și arăta sprijinul pentru acești oameni, iar sâmbătă a participat la o conferință de presă pe insulă, alături de fondatorul ONG-ului, Oscar Camps.
Actorul american a criticat legea antiimigrație a ministrului italian de interne, Matteo Salvini, care impune amenzi ONG care salvează vieți în largul mării și a cerut să fie primiți migranții ajunși în Europa și care au strâns „atâtea povestiri de suferință”. Salvini i-a replicat că această lege este necesară pentru țară și pentru a lupta împotriva traficanților de ființe umane și a mafiilor, invitându-l totodată  pe actorul american să-i găzduiască pe migranți „în vilele sale”.
„Generosul milionar își anunță îngrijorarea pentru migranții Open Arms, îi mulțumim: să-i ducă la Hollywood, cu avionul  privat, pe toate persoanele aflate la bord pentru a le caza în vilele lui”, a scris Salvini.

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=41704

Postat de pe 11 aug. 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php