Matteo Salvini, replică pentru Richard Gere, preocupat de soarta migranților: „Să îi ducă pe toți cu avionul lui privat în vilele de la Hollywood”

0 442

Ministrul italian de interne Matteo Salvini i-a transmis sâmbătă actorului american Richard Gere să-i găzduiască „în vilele sale” pe cei 160 de migranți aflați la bordul unei nave care aparține ong-ului spaniol Open Arms și care așteaptă ca o țară europeană să le permită accesul într-un port sigur, informează EFE, citată de Agerpres.

Nava organizației se află de 10 zile în Marea Mediterană și a solicitat în repetate rânduri autorizația de a-i debarca pe migranții aflați la bordul său. În total sunt 160 de migranți salvați în trei operațiuni distincte: la 1 august au fost salvate de pe mare 55 de persoane, la 2 august alte 69 (din care trei femei au fost evacuate a doua zi din motive de sănătate) și sâmbătă dimineața alte 39 de persoane.
Actorul american a vizitat vineri ambarcațiunea, aflată în ape internaționale, în largul insulei Lampedusa (sudul Italiei), pentru a aduce provizii și a-și arăta sprijinul pentru acești oameni, iar sâmbătă a participat la o conferință de presă pe insulă, alături de fondatorul ONG-ului, Oscar Camps.
Actorul american a criticat legea antiimigrație a ministrului italian de interne, Matteo Salvini, care impune amenzi ONG care salvează vieți în largul mării și a cerut să fie primiți migranții ajunși în Europa și care au strâns „atâtea povestiri de suferință”. Salvini i-a replicat că această lege este necesară pentru țară și pentru a lupta împotriva traficanților de ființe umane și a mafiilor, invitându-l totodată  pe actorul american să-i găzduiască pe migranți „în vilele sale”.
„Generosul milionar își anunță îngrijorarea pentru migranții Open Arms, îi mulțumim: să-i ducă la Hollywood, cu avionul  privat, pe toate persoanele aflate la bord pentru a le caza în vilele lui”, a scris Salvini.
Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php