Trump impune embargo economic total Venezuelei

2 527

Președintele american Donald Trump a semnat luni un ordin executiv, impunând un embargo economic complet asupra Venezuelei.

Imagini pentru trump freezes assets venezuela

Embargoul, menit să accelereze presiunea asupra președintelui Nicolás Maduro, blochează toate bunurile și bunurile guvernului și ale funcționarilor acestuia și interzice orice tranzacții cu acestea. Administrația Trump a avertizat, de asemenea, Rusia și China că, dacă îl vor susține în continuare Maduro, vor pierde miliarde de dolari în împrumuturi și investiții pe care le-au acordat Venezuelei.

Singurele alte țări aflate sub un embargo complet similar sunt Cuba, Iran, Coreea de Nord și Siria. Într-o scrisoare trimisă președintei Camerei Reprezentanților, luni seară, Trump a declarat că înghețarea activelor este necesară „având în vedere uzurparea continuă a puterii de către regimul ilegal de Nicolas Maduro, precum și abuzurile drepturilor omului, arestarea și detenția arbitrare a cetățenilor venezueleni, îngrădirea libertății presei și încercările continue de a-l submina pe Juan Guaidó, pe care administrația Trump îl recunoaște ca președinte interimar al Venezuelei.

2 Comments
  1. IO...gerules says

    Trump nu decide singur.Oare e bine ce face?

  2. danboghiu@outlook.com says

    este unica modalidate de a forta RUSIA si de a nu-l ajuta cu armamente nucleare ,la fel cum KENEDY A facut in trecut cu CUBA!!!!! MADURO A RUINAT VENEZUELA !!!!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php