Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

Trump impune embargo economic total Venezuelei

Președintele american Donald Trump a semnat luni un ordin executiv, impunând un embargo economic complet asupra Venezuelei.

Imagini pentru trump freezes assets venezuela

Embargoul, menit să accelereze presiunea asupra președintelui Nicolás Maduro, blochează toate bunurile și bunurile guvernului și ale funcționarilor acestuia și interzice orice tranzacții cu acestea. Administrația Trump a avertizat, de asemenea, Rusia și China că, dacă îl vor susține în continuare Maduro, vor pierde miliarde de dolari în împrumuturi și investiții pe care le-au acordat Venezuelei.

Singurele alte țări aflate sub un embargo complet similar sunt Cuba, Iran, Coreea de Nord și Siria. Într-o scrisoare trimisă președintei Camerei Reprezentanților, luni seară, Trump a declarat că înghețarea activelor este necesară „având în vedere uzurparea continuă a puterii de către regimul ilegal de Nicolas Maduro, precum și abuzurile drepturilor omului, arestarea și detenția arbitrare a cetățenilor venezueleni, îngrădirea libertății presei și încercările continue de a-l submina pe Juan Guaidó, pe care administrația Trump îl recunoaște ca președinte interimar al Venezuelei.

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=41533

Postat de pe 6 aug. 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

2 comentarii for “Trump impune embargo economic total Venezuelei”

 1. Trump nu decide singur.Oare e bine ce face?

 2. danboghiu@outlook.com

  este unica modalidate de a forta RUSIA si de a nu-l ajuta cu armamente nucleare ,la fel cum KENEDY A facut in trecut cu CUBA!!!!! MADURO A RUINAT VENEZUELA !!!!!

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php