Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

S.U.A.: Antifa aproape de a fi declarată organizație teroristă

Președintele Donald Trump a afirmat că ia în considerare să declare Antifa, grupul activist de extremă stânga, drept o organizație teroristă, în contextul informatiilor că membrii grupării  au atacat demonstranți și jurnaliști conservatori la mitinguri desfășurate în diferite orașe din Statele Unite.

Avertismentul postat de Trump pe Twitter a venit la doar câteva zile după ce doi senatori republicani au introdus un proiect de lege care ar desemna grupul drept o organizație teroristă domestică.

„Se ia în calcul declararea ANTIFA, țăcăniți lași, radicali de stânga, care prin învăluire lovesc oameni (doar non-luptători) peste cap cu bâte de baseball, o Organizație Teroristă majoră (alături de MS-13 și alții). Va fi mai ușor pentru poliție să-și facă treaba!” a scris președintele american pe contul său oficial deTwitter.

Mesajul lui Trump a venit la doar câteva zile după ce senatorii republicani Bill Cassidy (Louisiana) Și Ted Cruz (Texas) au introdus în Senatul american o rezoluție (legislație fără caracter obligatoriu) prin care condamnă gruparea antifascistă radicală și o desemnează drept o organizație teroristă internă.

„Antifa sunt teroriști, bătăuși violenți mascați, care luptă împotriva fascismului cu metode fasciste reale, protejați de privilegiul liberal,” se afirmă într-o declarație publicată pe pagina de internet a senatorului de Louisiana. „Bătăusii își fac de cap până când cineva le spune nu. Funcționarii aleși trebuie să aibă curaj, nu lașitate, pentru a preveni teroarea.”

Senatorul Cruz a spus că Antifa este o organizație „compusă din radicali plini de ură, intoleranți, care își urmăresc agenda extremă prin violență agresivă… În repetate rânduri, acțiunile lor au demonstrat că scopul lor central este de a provoca rău celor care se opun opiniilor lor.”

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=41467

Postat de pe 3 aug. 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php