S.U.A.: Antifa aproape de a fi declarată organizație teroristă

0 631

Președintele Donald Trump a afirmat că ia în considerare să declare Antifa, grupul activist de extremă stânga, drept o organizație teroristă, în contextul informatiilor că membrii grupării  au atacat demonstranți și jurnaliști conservatori la mitinguri desfășurate în diferite orașe din Statele Unite.

Avertismentul postat de Trump pe Twitter a venit la doar câteva zile după ce doi senatori republicani au introdus un proiect de lege care ar desemna grupul drept o organizație teroristă domestică.

„Se ia în calcul declararea ANTIFA, țăcăniți lași, radicali de stânga, care prin învăluire lovesc oameni (doar non-luptători) peste cap cu bâte de baseball, o Organizație Teroristă majoră (alături de MS-13 și alții). Va fi mai ușor pentru poliție să-și facă treaba!” a scris președintele american pe contul său oficial deTwitter.

Mesajul lui Trump a venit la doar câteva zile după ce senatorii republicani Bill Cassidy (Louisiana) Și Ted Cruz (Texas) au introdus în Senatul american o rezoluție (legislație fără caracter obligatoriu) prin care condamnă gruparea antifascistă radicală și o desemnează drept o organizație teroristă internă.

„Antifa sunt teroriști, bătăuși violenți mascați, care luptă împotriva fascismului cu metode fasciste reale, protejați de privilegiul liberal,” se afirmă într-o declarație publicată pe pagina de internet a senatorului de Louisiana. „Bătăusii își fac de cap până când cineva le spune nu. Funcționarii aleși trebuie să aibă curaj, nu lașitate, pentru a preveni teroarea.”

Senatorul Cruz a spus că Antifa este o organizație „compusă din radicali plini de ură, intoleranți, care își urmăresc agenda extremă prin violență agresivă… În repetate rânduri, acțiunile lor au demonstrat că scopul lor central este de a provoca rău celor care se opun opiniilor lor.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php