100 de la intrarea Armatei Române în Budapesta marcată în Capitală, Duminica, 4 August 2019, orele 17.00 – 20.00, printr-o manifestație la care sunt invitați “toți cei ce simt românește”

1 656

Asociaţia „Calea Neamului”, membră a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, va marca împlinirea a o sută de ani de la intrarea Armatei Române în Budapesta, pe 4 august a.c., la Bucureşti, manifestările anunţate de organizatori cuprinzând şi un marş şi un ceremonial religios la Arcul de Triumf din capitală.

Preşedintele Asociaţiei „Calea Neamului”, medicul Mihai Tîrnoveanu, a precizat, pentru AGERPRES, că acţiunea a primit autorizaţie de la Primăria Capitalei şi că estimează că la aceasta vor lua parte aproape 1.000 de persoane, informează Mesagerul de Covasna.

Potrivit acestuia, au fost trimise invitaţii oficiale de participare la eveniment către oficialități, Biserică și conducerea Ministerului Apărării Naţionale, precum şi către Ambasada Ungariei la Bucureşti, „prilejuindu-i, astfel, ambasadorului Ungariei posibilitatea de a-şi exprima recunoştinţa în numele statului şi poporului maghiar faţă de Eroii Armatei Române care şi-au dat viaţa pentru eliberarea actualului teritoriu al Ungariei de regimul bolşevic instaurat în 1919 de Bela Kun, cu sprijinul direct al Rusiei comuniste”. De asemenea, au fost invitați și ambasadorii Austriei și Cehiei, având în vedere că tot românii, organizați și conduși de Iuliu Maniu și Generalul Ioan Boeriu, au eliminat brigăzile roșii bolșevice din Viena și Praga.

Participanţii la marş vor porni la ora 17,00 din Piaţa Charles de Gaulle (din fața Parcului Herastrău) spre Arcul de Triumf, unde vor fi depuse coroane de flori, va avea loc o slujbă de pomenire a eroilor, se vor cânta cântece patriotice şi se vor ţine scurte alocuţiuni, după care îşi vor continua drumul pe bulevardul Kiseleff, până în Piaţa Victoriei, unde va avea loc și un scurt program artistic.

„Sărbătorim Centenarul intrării Armatei Române în Budapesta şi al eliberării Ungariei de regimul bolşevic. Sunt 100 de ani de când Armata Română a dat o lecţie întregii Europe, făcând scut în faza extinderii regimului comunist în întreg Centrul Europei, consfinţind, totodată, prin campania militară din 1919 actul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 (…) Din judeţele Braşov şi Covasna vor fi prezente aproximativ 250 de persoane, majoritatea tineri. Şi-au mai anunţat participarea Liga Studenţilor de la Universitatea Iaşi, Frăţia Ortodoxă ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, Asociaţia ‘Tradiţia Militară’, care va reconstitui, îmbrăcând uniformele militare de la 1919, acele momente istorice, precum şi mai multe asociaţii din ţară. Sperăm că vom fi în jur de 1.000 de oameni şi că foarte mulţi bucureşteni ni se vor alătura. Manifestaţia este autorizată de Primăria Municipiului Bucureşti şi avem privilegiul să desfăşurăm marşul pe partea carosabilă şi nu pe trotuar, aşa cum se cuvine, pentru a cinsti Armata Română”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei „Calea Neamului”, medicul Mihai Tîrnoveanu, care a mai informat că sunt așteptați toți cei ce simt românește.

 

Oana Mălina Negrea/ AGERPRES

Evenimentul Facebook, Aici Hai la Arcul de Triumf! 100 de ani de la eliberarea Budapestei!

Sursa: Ziaristi Online

1 Comment
  1. IO...gerules says

    Si din acest motiv neamul romanesc este aruncat in derizoriu si mizerie de catre noii comunisti ce se vor a fi continuarea celor mai mri dusmani ai umanitatii:Marx,Engles,Lenin,Stalin si microbul de bella kun.Eliberarea Budapestei de sub comunitii iudeo-hunici,de catre trupele armate ale Romaniei anilor 1919,reprezinta una din cele mai mari infrangeri ale ofensivei criminale comuniste in Europa si chiar in intreaga lume.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php