Mii de imigranți fără documente au ocupat Panteonul din Paris și cer să primeasca acte. Mișcarea Vestele negre

1 435

Câteva mii de imigranți fără documente au ocupat vineri Panteonul din Paris , necropolă a personalităților Franței , pentru a cere rezolvarea situației lor și o întâlnire cu premierul Edouard Philippe.

https://youtu.be/661apRgbLmk

Contactata de AFP, o membra a grupului La Chapelle Debout, colectiv de ajutorare a imigrantilor, prezenta in interior, a spus ca 700 de imigranti si sustinatori au intrat in cursul dupa-amiezii in acest edificiu impozant din inima Parisului.

„Ne-am saturat de zecile de CRS (politistii insarcinati cu mentinerea si restabilirea ordinii – n.red.), cu casca in mana”, a explicat ea. „Atmosfera este buna. Au fost multe luari de cuvant despre rasism, despre revendicarile noastre”, a adaugat ea, precizand ca „turistii au fost evacuati”.

Intr-o inregistrare video transmisa pe Twitter se vad mai multe sute de persoane sub cupola Pantheon-ului scandand „Vestele negre! Vestele negre!”, numele unui colectiv de imigranti care traiesc in adaposturi sau pe strada in regiunea pariziana.

„Noi, imigrantii fara documente, care traim in adaposturi sau pe strazi, am ocupat Panteonul, mormintele marilor vostri cetateni… pentru a-i cere prim-ministrului sa le faca acte tuturor imigrantilor fara documente din Franta”, este principala revendicare a Vestelor Negre.

Oamenii continua sa se adune, iar la fata locului au venit efective importante ale fortelor de ordine.

 

sursa: NapocaNews

1 Comment
  1. IO...gerules says

    Acessta este razboiul impotriva civilizatiei umane.Au intrat animalele peste oameni.La ora actuala se da mai muilta atentie ,ingrijire si legi pentru protectia acestora impotriva umanitatii.Am vazut cum in Germania s-a constituit o companie”benevola”,a unui fost actor cu”lacrimi in ochi”,de protectie a unor animale,boi,vaci,cai …si altele,unde se desfasoara o munca pentru nimic.Ce beneficiu aduc aceste animale omenirii?Niciuna.Ba dimpotriva economia Germaniei este lipsita de munca celor ce au grija de niste animale doar din mila.Aceasta se poate face numai atunci cand fiinta umana nu este frustrata de ingrijire.In Germania sant mii de oameni care traesc la limita existentei.La fel si in intrega lume.Animalele isi au locul si rolul lor in viata de pe planeta.Orice dar nu in detrimentul fiintelor omenesti,a fiintelor care muncesc,respecta omul si natura prin ajutorare reciproca,cu onoare .

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php