Buciumul – Publicaţie de informaţie şi atitudine naţionalistă

China cere un “război al poporului” împotriva SUA. Promite că va lupta “pentru o nouă lume”

În timp ce piaţa a înregistrat marţi o oarecare relaxare după interpretările privind comentariile conciliatorii ale preşedintelui american Donald Trump şi ale unor membri ai elitei comuniste chineze, unora le-ar fi totuşi greu să considere că tensiunile comerciale sino-americane s-au relaxat, având în vedere atacurile mediatice chineze, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Într-o serie de editoriale şi articole de opinie publicate luni şi marţi, mass media de stat chineză a criticat ceea ce a descris ca fiind “lăcomia şi aroganţa” administraţiei Trump şi a cerut un “război al poporului” care să vizeze SUA “cu precizie”, întrucât China începe o “luptă pentru o nouă lume”.

“Cel mai important lucru este acela că în războiul comercial dintre China şi SUA, partea americană luptă pentru lăcomie şi aroganţă … şi moralul se va prăbuşi în orice moment. Partea chineză luptă pentru protejarea intereselor sale legitime”, potrivit unui articol publicat de ziarul chinez de stat Global Times.

Îndemnând la boicotarea indirectă a produselor şi serviciilor americane, publicaţia l-a criticat pe Trump şi a sugerat o revoltă la nivel naţional împotriva agresiunii americane: “Războiul comercial din SUA este creaţia unei singure persoane şi a unei singure administraţii, dar afectează întreaga populaţie a ţării. În China, întreaga ţară şi toţi locuitorii ei sunt ameninţaţi. Pentru noi, acesta este un adevărat ‘război al poporului’”…

URL Scurt: https://www.buciumul.ro/?p=40299

Postat de pe 19 mai 2019. Catalogat ca Extern. Puteţi urmări răspunsurile la acest articol via RSS 2.0. Puteţi lăsa un răspuns sau un trackback la acest articol.

Lasă un răspuns

Legături utile

  Caută în arhivă

  Caută după dată
  Caută după categorie
  Caută cu Google

  Acţiuni

  | © Copyright 2012 Buciumul | css.php