Explozia năucitoare a Brexit Party

0 469

Brexit Party, noua formațiune a lui Nigel Farage, abia lansată luna trecută își continuă ascensiunea aiuritoare în sondajele pentru europarlamentare.

Înființat cu numai două săptămâni în urmă cu scopul declarat de a pune în aplicare voința britanicilor de a ieși din UE, Brexit Party a ajuns deja prima formațiune politică din țară, dominând cu autoritate sondajele, cu mult în fața Conservatorilor și Laburiștilor.

Astfel, partidul lui Nigel Farage a ajuns la cota 30% în intențiile de vot pentru alegerile europarlamentare, urmat la mare distanță de Laburiști (21%) și Conservatori (13%), potrivit unui sondaj YouGov de joi.

Mânia britanicilor pentru faptul că voința lor, exprimată la referendumul din 2016, de a ieși din UE, este călcată în picioare, lovește nimicitor cele două principale (până mai ieri) partide din Regat.

Acest lucru a fost evident și în alegerile locale desfășutare joi (la care Brexit Party nu a participat).

Din rezultatele preliminare, Conservatorii au pierdut aproape 450 de locuri de consilieri și 18 consilii locale, iar Laburiștii au pierdut 80 de locuri.

Brandon Lewis, președintele Partidului Conservator, a declarat că alegătorii au arătat cu claritate formațiunii sale că „s-au săturat” de tergiversarea Brexitului și că „doresc să îl facem”…

 

sursa: Evz.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

css.php